Не кашею єдиною: смачний гарбузовий пиріг під сирним кремом
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 2193
Красива, смачна та проста у приготуванні випічка
Любителі гарбуза можуть їсти цей овоч чи не в будь-якому вигляді. Класичною стравою є гарбузова каша, проте також з нього роблять цукати, смажать млинці або ж запікають з картоплею та м'ясом.
Сьогодні ми пропонуємо приготувати смачний гарбузовий пиріг, що сподобається навіть тим, хто не дуже любить гарбуз. А рецептом з нами поділилися на YouTube-каналі "smachno".
Як приготувати гарбузовий пиріг під сирним кремом
Інгредієнти:
- гарбуз — 200 г;
- яйця — 2 шт.;
- цукор — 150 г;
- соняшникова рафінована олія — 100 мл;
- пшеничне борошно в/г — 200 г;
- порошок кориці — 1/2 ч. л.;
- порошок імбиру — 1/2 ч. л.;
- розпушувач для тіста — 2 ч. л.;
- сіль — 1/4 ч. л.;
- волоський горіх — 50 г;
- родзинки — 50 г;
Для крему:
- сир кисломолочний (у мене 5%) — 200 г;
- вершки 33% — 200 г;
- цукрова пудра — 50 г;
Спосіб приготування:
- Змішати яйця та цукор, збити до світлої маси.
- Гарбуз натерти на дрібній тертці, за необхідності віджати, додати до цукрово-яєчної суміші.
- Додати олію, перемішати.
- Змішати борошно, корицю, імбир, розпушувач та сіль.
- Просіяти до гарбуза з яйцями, збити міксером.
- Додати родзинки і подрібнений волоський горіх, перемішати ложкою.
- Тісто вилити у форму, запікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин.
- Залишити спечений пиріг вистигнути.
- Тим часом приготувати крем, пропустивши сир через сито.
- Додати до сиру цукрову пудру, перетерти ложкою до однорідного стану.
- Додати половину вершків, перемішати до однорідного стану. Додати решту вершків, знову перемішати до однорідного стану.
- Збити вершково-сирний крем міксером.
- Викласти крем на гарбузовий пиріг, рівномірно розрівняти, присипати порошком кориці.
Раніше ми писали, як приготувати з гарбуза незвичайний паштет за рецептом "Телеграфа". Він точно підкорить серце кожного, хто спробує цю страву.