Не кашею єдиною: смачний гарбузовий пиріг під сирним кремом

Читать на русском
Автор
2193
Пиріг готується легко та просто
Пиріг готується легко та просто. Фото smachno.in.ua

Красива, смачна та проста у приготуванні випічка

Любителі гарбуза можуть їсти цей овоч чи не в будь-якому вигляді. Класичною стравою є гарбузова каша, проте також з нього роблять цукати, смажать млинці або ж запікають з картоплею та м'ясом.

Сьогодні ми пропонуємо приготувати смачний гарбузовий пиріг, що сподобається навіть тим, хто не дуже любить гарбуз. А рецептом з нами поділилися на YouTube-каналі "smachno".

Як приготувати гарбузовий пиріг під сирним кремом

Інгредієнти:

  • гарбуз — 200 г;
  • яйця — 2 шт.;
  • цукор — 150 г;
  • соняшникова рафінована олія — 100 мл;
  • пшеничне борошно в/г — 200 г;
  • порошок кориці — 1/2 ч. л.;
  • порошок імбиру — 1/2 ч. л.;
  • розпушувач для тіста — 2 ч. л.;
  • сіль — 1/4 ч. л.;
  • волоський горіх — 50 г;
  • родзинки — 50 г;

Для крему:

  • сир кисломолочний (у мене 5%) — 200 г;
  • вершки 33% — 200 г;
  • цукрова пудра — 50 г;

Спосіб приготування:

  1. Змішати яйця та цукор, збити до світлої маси.
  2. Гарбуз натерти на дрібній тертці, за необхідності віджати, додати до цукрово-яєчної суміші.
  3. Додати олію, перемішати.
  4. Змішати борошно, корицю, імбир, розпушувач та сіль.
  5. Просіяти до гарбуза з яйцями, збити міксером.
  6. Додати родзинки і подрібнений волоський горіх, перемішати ложкою.
  7. Тісто вилити у форму, запікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин.
  8. Залишити спечений пиріг вистигнути.
  9. Тим часом приготувати крем, пропустивши сир через сито.
  10. Додати до сиру цукрову пудру, перетерти ложкою до однорідного стану.
  11. Додати половину вершків, перемішати до однорідного стану. Додати решту вершків, знову перемішати до однорідного стану.
  12. Збити вершково-сирний крем міксером.
  13. Викласти крем на гарбузовий пиріг, рівномірно розрівняти, присипати порошком кориці.

Раніше ми писали, як приготувати з гарбуза незвичайний паштет за рецептом "Телеграфа". Він точно підкорить серце кожного, хто спробує цю страву.