Більше жодної шаурми в найближчому кіоску: страва, з якою ви забудете про фастфуд

Читать на русском
Автор
708
Відмінна ідея для ситного перекушування
Відмінна ідея для ситного перекушування. Фото apostrophe.ua

Таку страву проситимуть щодня

Різноманітні страви з лаваша – це чудова заміна вуличному фастфуду. Готуються вони швидко, а виходять дуже ситними та поживними.

Спробуйте приготувати м’ясні рулети з лаваша від "Бабусиних рецептів" — і ви переконаєтесь у цьому самі. Вони виходять настільки смачними, що близькі відмовляться від перекушування в інших місцях.

Як приготувати рулети з лавашу

Інгредієнти:

  • лаваш — 2 листи;
  • філе курячого стегна – 600 г;
  • печериці – 400 г;
  • морква – 200 г;
  • солодкий перець – 150 г;
  • зелена цибуля – 100 г;
  • соняшникова олія – 50 мл;
  • сіль – половина чайної ложки;
  • карі – половина чайної ложки;
  • гострий перець – 1 ч. л.;
  • майонез – 130 г;
  • часник – 2 зубчики;
  • кріп – пучок.

Спосіб приготування:

  1. Моркву чистимо і натираємо на тертці, солодкий перець нарізаємо соломкою, зелену цибулю дрібно шаткуємо, гриби чистимо і нарізаємо невеликими шматочками. М’ясо миємо та дрібно нарізаємо.
  2. Викладаємо гриби на суху сковороду, обсмажуємо до зменшення в розмірі, додаємо рослинну олію, моркву, перець і тушкуємо протягом 4 хвилин. Потім до сковороди відправляємо цибулю, солимо і перемішуємо.
  3. В окремій сковороді обсмажуємо куряче філе до золотистого кольору, додаємо карі, перець, подрібнений окрім та пропущений через прес часник.
  4. Готове куряче м’ясо змішуємо з овочевою масою, викладаємо начинку всередину лаваша і скручуємо в рулет. Викладаємо його на застелене пергаментом деко, змащуємо жовтком і відправляємо в розігріту до 220 градусів духовку на 20 хвилин.

До речі, вірменський лаваш для рулету ви легко приготуєте вдома. Це дуже просто та швидко.