З таким сніданком будь-який ранок - добрий: готуємо ліниву самсу нашвидкуруч

Читать на русском
Автор
2127
Швидка та ситна страва
Швидка та ситна страва. Фото Рецепты Каждый День

З лавашем ви приготуєте самсу за лічені секунди

Якщо ваших близьких неможливо здивувати навіть лінивим хачапурі, пропонуємо ліниву самсу. Скуштувавши хоча б шматочок, вони вимагатимуть добавки.

Взагалі самса готується з листкового тіста із солоною начинкою. Це дуже популярна страва – ним і снідають, і часто перекушують. Як правило, самсу ми купуємо в кіосках з вуличною їжею, але "Рецепты Каждый День" пропонують приготувати її вдома. Варто лише замінити листкове тісто лавашем — і ви витратите на приготування самси лічені хвилини.

Як приготувати ліниву самсу з м’ясом та сиром

Інгредієнти:⁣⁣⠀

  • яловичий фарш — 400 р.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • сир — 100 г;
  • яйце — 1 шт⁣⁣.;
  • лаваш — 2 шт⁣⁣.;
  • кунжут — 5 г;
  • сіль та перець — до свого смаку⁣.

⁣⁣Спосіб приготування:

  1. Цибулю чистимо і відправляємо в чашу блендера. Додаємо фарш, яєчний білок, сіль, перець та перемішуємо до однорідного стану.
  2. Лаваш нарізаємо смужками шириною близько 10 см, наносимо фарш, посипаємо тертим твердим сиром і згортаємо трикутником.
  3. Деко застилаємо пергаментним папером, викладаємо самсу, змащуємо жовтком, посипаємо кунжутом і відправляємо в розігріту духовку на 20 — 25 хвилин.

До речі, лаваш для самси можна приготувати за рецептом "Телеграфа". Це дуже легко та просто.