Бюджетний рецепт, а смак — як із кондитерської: від цього чизкейка неможливо відірватися
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 12398
Ідеально до сімейного чаювання
Апетитний американський чизкейк давно став одним із найулюбленіших десертів в Україні. Його готують у численних варіаціях з різними додатковими інгредієнтами, а сьогодні ми приготуємо його з какао з різних верств – сирного та тіста
Спробуйте його разів – і ви більше не захочете іншого. Але вибирайте кисломолочний сир з високим вмістом жиру та якісний маргарин чи вершкове масло для тіста – і у вас вийде фантастична випічка. А рецептом ділиться Shuba.
Як приготувати чизкейк з какао
Інгредієнти на 6 порцій
Для тіста:
- маргарин — 250 г;
- борошно пшеничне – 1.5 склянки;
- цукор – 1 склянка;
- какао-порошок – 3 ст. л.;
- вода – 4 ст. л.;
- яйця курячі – 3 шт.;
- розпушувач – 1 ст. л.;
- цукор ванільний – 1 ст. л.
Для сирного шару:
- сир кисломолочний – 1 кг;
- яйця курячі – 4 шт.;
- цукор – 1 склянка;
- манка – 3 ст. л.;
- лимонний сік — 1,5 ч. л.
Спосіб приготування:
- У глибокій каструлі розтоплюємо маргарин, додаємо до нього цукор, воду, какао і ретельно перемішуємо. Помішуючи, доводимо до кипіння та знімаємо з вогню.
- Коли маса охолоне, додаємо до неї яйця та ванільний цукор. Потроху всипаємо просіяне борошно і розпушувач, все перемішуємо.
- Для приготування сирної маси в окремій мисці збиваємо з яйцями, додаємо цукор, лимонний сік, манку і добре перемішуємо.
- Форму для випікання застилаємо пергаментом, по черзі викладаємо сирну масу та тісто з какао і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин.
Даємо готовому чизкейку охолонути, присипаємо тертим шоколадом і подаємо з улюбленим напоєм. Смачного!