Бюджетний рецепт, а смак — як із кондитерської: від цього чизкейка неможливо відірватися

Читать на русском
Автор
12398
Нереально смачна та ніжна випічка
Нереально смачна та ніжна випічка. Фото shuba.life

Ідеально до сімейного чаювання

Апетитний американський чизкейк давно став одним із найулюбленіших десертів в Україні. Його готують у численних варіаціях з різними додатковими інгредієнтами, а сьогодні ми приготуємо його з какао з різних верств – сирного та тіста

Спробуйте його разів – і ви більше не захочете іншого. Але вибирайте кисломолочний сир з високим вмістом жиру та якісний маргарин чи вершкове масло для тіста – і у вас вийде фантастична випічка. А рецептом ділиться Shuba.

Як приготувати чизкейк з какао

Інгредієнти на 6 порцій

Для тіста:

  • маргарин — 250 г;
  • борошно пшеничне – 1.5 склянки;
  • цукор – 1 склянка;
  • какао-порошок – 3 ст. л.;
  • вода – 4 ст. л.;
  • яйця курячі – 3 шт.;
  • розпушувач – 1 ст. л.;
  • цукор ванільний – 1 ст. л.

Для сирного шару:

  • сир кисломолочний – 1 кг;
  • яйця курячі – 4 шт.;
  • цукор – 1 склянка;
  • манка – 3 ст. л.;
  • лимонний сік — 1,5 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. У глибокій каструлі розтоплюємо маргарин, додаємо до нього цукор, воду, какао і ретельно перемішуємо. Помішуючи, доводимо до кипіння та знімаємо з вогню.
  2. Коли маса охолоне, додаємо до неї яйця та ванільний цукор. Потроху всипаємо просіяне борошно і розпушувач, все перемішуємо.
  3. Для приготування сирної маси в окремій мисці збиваємо з яйцями, додаємо цукор, лимонний сік, манку і добре перемішуємо.
  4. Форму для випікання застилаємо пергаментом, по черзі викладаємо сирну масу та тісто з какао і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин.

Даємо готовому чизкейку охолонути, присипаємо тертим шоколадом і подаємо з улюбленим напоєм. Смачного!