Кожному по "гармошці" — і всі залишаться задоволені: цю страву проситимуть на сніданок, обід та вечерю
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 21566
![Оригінальна страва із двох інгредієнтів](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/4/4a/be034d0c-e19aa8afb9a5d27cad30d468fae1c4a4.jpg?v=6321_1)
Відмінно і до свята, і до сімейних посиденьок
Картопля – найпопулярніший коренеплід на нашій кухні. Ми смажимо його, запікаємо в духовці, готуємо картопляне пюре та найрізноманітніші запіканки, додаємо до перших страв і навіть готуємо салати. Але якщо ви вже куштували картоплю-гармошку з беконом і сиром, то вам напевно сподобається і цей рецепт.
Сьогодні разом з OBOZ.UА ми приготуємо таку саму картоплю-гармошку, але із салом. Буквально з двох інгредієнтів ви приготуєте смачну, гарну страву та здивуєте рідних, близьких та гостей. Вона буде доречною і на святковому столі, і до сімейного обіду чи вечері.
Як приготувати картоплю-гармошку з салом
Інгредієнти:
- картопля — 1 кг;
- сало — 150 г;
- сіль, розмарин — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Картоплю ретельно миємо, чистимо і надрізаємо по всій довжині, не дорізаючи до кінця.
- Сало нарізаємо на шматочки таким чином, щоб воно легко помістилося у надрізах картоплі. Вставляємо кожен шматочок у картопляні надрізи.
- Картоплю солимо, перчимо до смаку, посипаємо розмарином та улюбленими спеціями за бажанням.
- Картоплю відправляємо у форму для запікання, накриваємо фольгою та відправляємо у розігріту до 190 градусів духовку на 50 хвилин. Через вказаний час знімаємо фольгу та відправляємо картоплю до духовки ще на 10 хвилин.
Подаємо картоплю-гармошку як самостійну страву або з улюбленим салатом. Вона стане родзинкою будь-якого столу.