Кожному по "гармошці" — і всі залишаться задоволені: цю страву проситимуть на сніданок, обід та вечерю

Читать на русском
Автор
21566
Оригінальна страва із двох інгредієнтів
Оригінальна страва із двох інгредієнтів. Фото smachnonews.24tv.ua

Відмінно і до свята, і до сімейних посиденьок

Картопля – найпопулярніший коренеплід на нашій кухні. Ми смажимо його, запікаємо в духовці, готуємо картопляне пюре та найрізноманітніші запіканки, додаємо до перших страв і навіть готуємо салати. Але якщо ви вже куштували картоплю-гармошку з беконом і сиром, то вам напевно сподобається і цей рецепт.

Сьогодні разом з OBOZ.UА ми приготуємо таку саму картоплю-гармошку, але із салом. Буквально з двох інгредієнтів ви приготуєте смачну, гарну страву та здивуєте рідних, близьких та гостей. Вона буде доречною і на святковому столі, і до сімейного обіду чи вечері.

Як приготувати картоплю-гармошку з салом

Інгредієнти:

  • картопля — 1 кг;
  • сало — 150 г;
  • сіль, розмарин — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю ретельно миємо, чистимо і надрізаємо по всій довжині, не дорізаючи до кінця.
  2. Сало нарізаємо на шматочки таким чином, щоб воно легко помістилося у надрізах картоплі. Вставляємо кожен шматочок у картопляні надрізи.
  3. Картоплю солимо, перчимо до смаку, посипаємо розмарином та улюбленими спеціями за бажанням.
  4. Картоплю відправляємо у форму для запікання, накриваємо фольгою та відправляємо у розігріту до 190 градусів духовку на 50 хвилин. Через вказаний час знімаємо фольгу та відправляємо картоплю до духовки ще на 10 хвилин.

Подаємо картоплю-гармошку як самостійну страву або з улюбленим салатом. Вона стане родзинкою будь-якого столу.