Ідеальний варіант швидкої вечері: рецепт курки в соєвому соусі
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Курка в соєвому соусі - чудовий варіант ситної та пікантної вечері (зображення створено за допомогою ШІ)](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/9/97/20540a2f-17d1093dd9bf3dd8cc0c70e65df6b979.jpg?v=0499_1)
Ми підкажемо, як приготувати курку в соєвому соусі.
Куряче м'ясо – універсальний продукт, з якого можна приготувати безліч страв. Сьогодні ми пропонуємо вам поринути в азійські кулінарні мотиви та спробувати приготувати курку в соєвому соусі – ароматну, ніжну та неймовірно смачну страву.
Для пиготування цієї страви не знадобляться особливі навички, а всі необхідні продукти можна буде знайти в найближчому супермаркеті. Про це пише ТСН.
Інгредієнти:
- Куряче філе – 600 г
- Соєвий соус – 4 ст. л.
- Мед – 2 ст. л.
- Часник – 4 зубчики
- Корінь імбиру – 2 см
- Перець чилі – 1 шт. (за бажанням)
- Олія – 2 ст. л.
- Кунжут – 1 ст. л. (для посипання)
- Зелень (цибуля, петрушка) – за смаком
Приготування:
- Маринад: Змішайте соєвий соус, мед, подрібнений часник, тертий імбир та подрібнений перець чилі (за бажанням). Замаринуйте в цій суміші куряче філе, нарізане шматочками, протягом 30 хвилин.
- Розігрійте олію на сковороді. Обсмажте куряче філе в маринаді до золотистого кольору.
- Додайте в сковороду залишки маринаду, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і тушкуйте курку під кришкою протягом 15-20 хвилин.
- Посипте страву кунжутом і подрібненою зеленню.
Порада:
- Для більш насиченого смаку можна додати в маринад 1 ст. л. рисового оцту.
- Подавати страву можна з рисом, локшиною або овочевим салатом.
Курка в соєвому соусі – це не просто рецепт, це справжня кулінарна симфонія, яка підкорить ваше серце та шлунок!
Раніше "Телеграф" розповідав рецепт гострого соусу, який за смаком не поступається васабі. А також ми писали, з чого приготувати чудовий домашній соус до м’яса.