Ідеальний варіант швидкої вечері: рецепт курки в соєвому соусі

Читать на русском
Автор
Курка в соєвому соусі - чудовий варіант ситної та пікантної вечері (зображення створено за допомогою ШІ)
Курка в соєвому соусі - чудовий варіант ситної та пікантної вечері (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо, як приготувати курку в соєвому соусі.

Куряче м'ясо – універсальний продукт, з якого можна приготувати безліч страв. Сьогодні ми пропонуємо вам поринути в азійські кулінарні мотиви та спробувати приготувати курку в соєвому соусі – ароматну, ніжну та неймовірно смачну страву.

Для пиготування цієї страви не знадобляться особливі навички, а всі необхідні продукти можна буде знайти в найближчому супермаркеті. Про це пише ТСН.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 600 г
  • Соєвий соус – 4 ст. л.
  • Мед – 2 ст. л.
  • Часник – 4 зубчики
  • Корінь імбиру – 2 см
  • Перець чилі – 1 шт. (за бажанням)
  • Олія – 2 ст. л.
  • Кунжут – 1 ст. л. (для посипання)
  • Зелень (цибуля, петрушка) – за смаком

Приготування:

  1. Маринад: Змішайте соєвий соус, мед, подрібнений часник, тертий імбир та подрібнений перець чилі (за бажанням). Замаринуйте в цій суміші куряче філе, нарізане шматочками, протягом 30 хвилин.
  2. Розігрійте олію на сковороді. Обсмажте куряче філе в маринаді до золотистого кольору.
  3. Додайте в сковороду залишки маринаду, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і тушкуйте курку під кришкою протягом 15-20 хвилин.
  4. Посипте страву кунжутом і подрібненою зеленню.

Порада:

  • Для більш насиченого смаку можна додати в маринад 1 ст. л. рисового оцту.
  • Подавати страву можна з рисом, локшиною або овочевим салатом.

Курка в соєвому соусі – це не просто рецепт, це справжня кулінарна симфонія, яка підкорить ваше серце та шлунок!

Раніше "Телеграф" розповідав рецепт гострого соусу, який за смаком не поступається васабі. А також ми писали, з чого приготувати чудовий домашній соус до м’яса.