Без картки і навіть без банкомату: прості способи, як зняти готівку

Читать на русском
Автор
50469
Зовсім не обов’язково шукати банкомат чи мати із собою картку
Зовсім не обов’язково шукати банкомат чи мати із собою картку. Фото Freepik

Як виявилося, готівку можна зняти навіть у супермаркеті

У житті бувають ситуації, коли терміново потрібна готівка, а поряд немає банкомату, чи є, але несправний. Також може бути таке, що банкомат є, а картку забули вдома. Ми вже розповідали, що робити, якщо банкомат зажував картку, а сьогодні ділимося, як зняти готівку без банкомату або без банківської картки.

Як виявилося, зняти гроші можна не лише у банкоматі, а й на касі деяких супермаркетів, магазинів та заправок, пише unian.net. А ось із банкомату можна зняти готівку без картки, але є важлива умова.

Прості способи зняти готівку без картки або банкомату

Як зняти готівку без банкомату

Українці можуть зняти готівку у національній валюті на касі супермаркетів чи заправок. Зробити це можна, якщо ви щось купуєте та розраховуєтеся банківською картою через термінал. Скажіть касиру, що хочете зняти готівку. Сума ліміту – близько 6 тисяч гривень.

У яких мережах супермаркетів, магазинів, аптек та заправок доступна ця опція:

  • Сільпо, Fora, Varus, Novus, АТБ, Маркетопт, Ашан.
  • Єва, Аврора, Winetime, Простір, Шик та Блиск, Фокстрот, Зоомастер, Епіцентр, ROSHEN, Крапка, Копійочка та інші.
  • WOG, ОККО, Укрнафта, БРСМ-Нафта.
  • 911, АНЦ, Аптека оптових цін, Біла Ромашка та інші.

Як зняти готівку в банкоматі без картки

Ви можете зняти готівку з банкомату свого банку, не маючи при цьому карти, потрібно тільки мати смартфон з додатком банку. У банкоматах різних банків ця процедура може відрізнятися, але, швидше за все, вам доведеться ввести свій номер телефону, просканувати QR-код або підтвердити операцію в додатку або по телефону.

Раніше "Телеграф" розповідав, як заблокувати банківську картку в екстреній ситуації. Дізнайтеся, куди дзвонити і що робити.