Як часто потрібно пилососити, щоб удома було справді чисто: про цей нюанс мало хто знає

Читать на русском
Автор
25573
Прибирання має бути ретельним
Прибирання має бути ретельним. Фото Pexels

Дізнайтесь секрет ідеальної чистоти

Чиста квартира — запорука комфорту та затишку. Один з обов’язкових етапів наведення порядку – прибирання пилососом. Він допомагає видалити не тільки видимі забруднення як то принесений з вулиці бруд або крихти, а й непомітні неозброєному погляду волосинки та частинки шкіри.

Але важливим є не тільки сам процес прибирання пилососом, але й те, з якою періодичністю і як це робити. Секретами ідеального прибирання ділиться Merkur.

Як часто потрібно пилососити

Суворого правила щодо правильної періодичності збирання з пилососом немає. Однак є рекомендації, завдяки яким у квартирі завжди буде чисто.

  • Квартиру слід ретельно пилососити не рідше ніж один раз на тиждень.
  • Чим більше людей та тварин проживає в будинку чи квартирі, тим частіше необхідно використовувати пилосос. Якщо в будинку дві людини, пилососити слід двічі на тиждень, якщо три особи й більше – не менше трьох разів.
  • Людям з алергією на домашній пил слід щодня пилососити та регулярно міняти постільну білизну.

Як правильно пилососити

Щоб будинок чи квартира завжди залишалися чистими, важливо не лише те, як часто ви пилососите, а й у якому порядку. Щоб не зіпсувати результат відразу після прибирання пилососом, завжди слід спочатку витирати пил і тільки потім пилососити. Це означає, що ви можете відразу ж зібрати пилососом будь-який пил, що впав.

Крім того, почніть прибирання з найбрудніших кімнат — зазвичай з ванної, кухні та коридору — і просувайтеся до кімнат з найменшою кількістю пилу. Потім протріть підлогу вологою ганчіркою. У вашій оселі знову буде чистота.

Раніше "Телеграф" розповідав про хитрість, завдяки якій рідше з’являтиметься пил. Достатньо обробити поверхні в будинку саморобним засобом.