Використовуйте зубну пасту: незвичайний, але дієвий спосіб очищення унітазу

Читать на русском
Автор
33580
Санвузол сяятиме
Санвузол сяятиме. Фото Pexels

Простий та економний спосіб прибирання в туалеті

Чищення туалету — не найприємніша частина прибирання ванної кімнати. Але ретельне миття та дезінфекція унітаза надзвичайно важливі, оскільки на ньому накопичується безліч бактерій. Тому впевненіше ми почуваємося, обробляючи санвузол сильною покупною хімією.

Виявляється, у цьому немає потреби. Саморобні засоби для унітазів також можуть вбити шкідливі бактерії. Крім того, вони набагато дешевші та безпечніші.

Як часто потрібно чистити унітаз

Туалет – це місце, яким користуються кілька разів на день. Всього за один день на ньому може накопичитися велика кількість бактерій та мікроорганізмів. Тому туалет вимагає частого та регулярного чищення. Робити це потрібно хоча б раз на тиждень. Це запобігатиме накопиченню вірусів, скоротить кількість вапняних відкладень і попередить появу смороду.

Чим чистити унітаз

Швидко та легко почистити унітаз можна не лише магазинними миючими засобами. Поєднавши всього три дешеві інгредієнти, можна створити домашній засіб, який зробить санвузол ідеально чистим.

Для цього знадобляться чотири столові ложки зубної пасти, дві столові ложки рідини для полоскання рота та одна столова ложка гелю для чищення унітаза.

  1. Ретельно перемішайте всі інгредієнти до однорідної консистенції.
  2. Нанесіть засіб на забруднену ділянку. Для посилення ефекту можна покласти на унітаз харчову плівку.
  3. Залиште діяти на кілька годин (обробку краще проводити ввечері).
  4. Після закінчення часу змийте водою. Видаліть залишки засобу йоржиком.

Таким простим способом можна позбутися не тільки мікробів, а й вапняного нальоту. Осад зникне, і унітаз виглядатиме як новий.

Раніше "Телеграф" розповідав, як очистити плитку від вапняного нальоту. Ці поради полегшать роботу по дому.