Без хімії та допомоги сантехніка: 3 надійні способи прочистити засмічення в раковині

Читать на русском
Автор
35533
Прочистити засмічення на кухні не так вже й складно
Прочистити засмічення на кухні не так вже й складно. Фото freepik.com

Дізнайтеся, як легко прочистити раковину

Будь-якої миті вдома можна зіткнутися з тим, що з раковини перестане зливатись вода через засмічення. Найчастіше проблему можна вирішити без допомоги сантехніка і навіть не вдаючись до використання побутової хімії.

Раковина не завжди засмічується одразу, у деяких випадках це тривалий процес. Спочатку вода починає текти трохи повільніше, потім чути булькання. Також із труб може виходити неприємний запах. І врешті-решт вода перестає йти в каналізацію.

Найчастіші причини засмічення раковини:

  • вапняні відкладення на стінках труб;
  • харчові відходи;
  • дефекти збирання;
  • волосся;
  • жир.

Домашні засоби від засмічення в раковині

Перший спосіб прочистити раковину – лимонна кислота. Для цього просто висипте в слив два пакетики лимонної кислоти та залийте теплою водою. Суміш відмінно підходить для чищення труб та нешкідлива для навколишнього середовища.

Другий спосіб, яким бабусі користуються вже багато років, — це кухонна сіль. Просто висипте столову ложку солі у каналізацію й залийте окропом.

Третій спосіб також надзвичайно універсальний і не потребує хімічних засобів. Для цього нам знадобиться чотири столові ложки харчової соди та 500 мл оцту. Змішайте інгредієнти й потім вилийте їх у каналізацію. Повинна відбутися хімічна реакція (внаслідок чого утворюється піна). Суміш слід залишити на 5 хвилин. Після цього залийте в злив 1,5 літра окропу. Завдяки цьому ми усунемо засмічення і раковина знову стане максимально чистою.

Усі три методи надзвичайно ефективні та екологічно безпечні. Також варто звернути увагу на те, що продукти, що використовуються в них, можна знайти майже на будь-якій кухні.

Раніше "Телеграф" розповідав, як легко впоратися із засміченням в унітазі. Ці методи також не передбачають використання хімії.