Гості злетяться як мухи на мед: просто приготуйте голубці з незвичайною начинкою

Читать на русском
Автор
14834
Цікава ідея для сімейних посиденьок
Цікава ідея для сімейних посиденьок. Фото vazhnoznat.com

Рецепт займе почесне місце у вашій записнику

Голубці настільки приголомшлива страва, що вони внесені до Національного переліку нематеріальної культурної спадщини. Цю страву готують майже по всій Україні, хоча спосіб приготування може відрізнятись у різних регіонах.

Традиційно їх готують з м’ясом, але ми з "Важно знать" вирішили поекспериментувати та приготувати голубці з грибами. Незвичайна начинка надасть страві дивовижного смаку та аромату, а соус доведе її до досконалості.

Як приготувати голубці з грибами

Інгредієнти:

  • 1 капуста
  • 50 г сушених білих грибів;
  • 500 г печериць;
  • 2 цибулини;
  • 200 г круглозернистого рису;
  • соняшникова олія;
  • сіль та перець до свого смаку.

Для соусу:

  • 500 мл відвару із білих грибів;
  • 200 г сметани;
  • 1 ч. л. борошна;
  • сіль і перець.

Спосіб приготування:

  1. З капусти вирізаємо качан і відправляємо її у велику каструлю з кип’яченою водою, поки листя не стане прозорим. Відокремлюємо листя, даємо їм охолонути та зрізаємо жорсткі прожилки.
  2. Рис відварюємо до напівготовності.
  3. Білі гриби заливаємо окропом, доводимо до кипіння та варимо на середньому вогні 10 хвилин. Після того дістаємо їх з ємності, а відвар залишаємо для соусу.
  4. Дрібно нарізаємо очищену цибулю та печериці. Обсмажуємо їх на сковороді з олією протягом 5-7 хвилин і змішуємо з рисом та білими грибами.
  5. Підготовлену начинку загортаємо в капустяні листи та складаємо у форму для запікання.
  6. Для приготування соусу змішуємо відвар із сушених білих грибів, сметану та борошно, солимо та перчимо.
  7. Підготовленим соусом заливаємо голубці та відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 60 хвилин.

Раніше ми розповідали, як приготувати голубці з картоплею. Ви подивіться на улюблену страву по-новому.