Гості злетяться як мухи на мед: просто приготуйте голубці з незвичайною начинкою
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 14834
Рецепт займе почесне місце у вашій записнику
Голубці настільки приголомшлива страва, що вони внесені до Національного переліку нематеріальної культурної спадщини. Цю страву готують майже по всій Україні, хоча спосіб приготування може відрізнятись у різних регіонах.
Традиційно їх готують з м’ясом, але ми з "Важно знать" вирішили поекспериментувати та приготувати голубці з грибами. Незвичайна начинка надасть страві дивовижного смаку та аромату, а соус доведе її до досконалості.
Як приготувати голубці з грибами
Інгредієнти:
- 1 капуста
- 50 г сушених білих грибів;
- 500 г печериць;
- 2 цибулини;
- 200 г круглозернистого рису;
- соняшникова олія;
- сіль та перець до свого смаку.
Для соусу:
- 500 мл відвару із білих грибів;
- 200 г сметани;
- 1 ч. л. борошна;
- сіль і перець.
Спосіб приготування:
- З капусти вирізаємо качан і відправляємо її у велику каструлю з кип’яченою водою, поки листя не стане прозорим. Відокремлюємо листя, даємо їм охолонути та зрізаємо жорсткі прожилки.
- Рис відварюємо до напівготовності.
- Білі гриби заливаємо окропом, доводимо до кипіння та варимо на середньому вогні 10 хвилин. Після того дістаємо їх з ємності, а відвар залишаємо для соусу.
- Дрібно нарізаємо очищену цибулю та печериці. Обсмажуємо їх на сковороді з олією протягом 5-7 хвилин і змішуємо з рисом та білими грибами.
- Підготовлену начинку загортаємо в капустяні листи та складаємо у форму для запікання.
- Для приготування соусу змішуємо відвар із сушених білих грибів, сметану та борошно, солимо та перчимо.
- Підготовленим соусом заливаємо голубці та відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 60 хвилин.
Раніше ми розповідали, як приготувати голубці з картоплею. Ви подивіться на улюблену страву по-новому.