Запіканка без борошна та духовки: просто візьміть пару картоплин та сир
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 12972
Пиріг готується просто та з'їдається швидко
На вечерю можна приготувати безліч смачних страв. Наприклад, запекти смачні крильця у медово-соєвому соусі, приготувати салат із зеленню та грушею або ж запекти картоплю з часником та спеціями.
Сьогодні ми пропонуємо іще один варіант смачної страви — картопляної запіканки з сиром. Вона також готується легко та неодмінно сподобається близьким, інформує "Українська ґаздиня".
Як приготувати картопляну запіканку з сиром
Інгредієнти:
- яйця — 4 шт.;
- картопля — 600 г;
- сіль — ½ ч. л.;
- паприка — ½ ч. л.;
- орегано — ½ ч. л.;
- сир — 300 г;
- часник — зубчик;
- петрушка — пучок;
- кріп — пучок.
Спосіб приготування:
- Очищену картоплю відварити до готовності, натерти на великій тертці.
- Вбити до картоплі яйця, посолити, додати паприку та орегано, змішати.
- Сир посолити, поперчити, видавити через прес часник.
- Петрушку та кріп дрібно нашинкувати, додати до сиру, перемішати.
- Сковороду змастити вершковим маслом, на дно викласти половину картопляної маси.
- Зверху викласти начинку у вигляді сиру, накрити зверху другою частиною картоплі.
- Пиріг запікати під кришкою на середньому вогні і як тільки він почне вільно відходити від дна, перевернути на інший бік та продовжити запікати.
Таку запіканку можна подати з приголомшливими котлетками. Вийде неймовірно смачна вечеря.