Мало хто про це знає: як правильно завантажувати посудомийну машину

Читать на русском
Автор
5001
Від послідовності завантаження посуду залежить якість миття
Від послідовності завантаження посуду залежить якість миття. Фото Pexels

Дізнайтеся, на яких полицях і як правильно розміщувати посуд

Посудомийна машина — справжній порятунок для тих, хто не любить і не хоче витрачати час та сили на хатні справи. До того ж з її допомогою можна очищати безліч предметів окрім посуду.

Але власникам цієї техніки добре відомо, що важливо не тільки використовувати гарний засіб для миття, але й правильно завантажувати машину. Тільки у разі правильного розташування після миття посуд виходить ідеально чистим, пише Homes and gardens.

Як правильно завантажувати посудомийну машину

Перше, що вам слід завантажити посудомийку, це тарілки, очищені від залишків їжі, але не промиті. Вони повинні бути розташовані під кутом усередину, щоб струмені води могли змити забруднення.

Посудомийні машини особливо зручні для миття каструль. Однак, щоб гарантувати, що вони будуть повністю чистими з першого разу, вам слід скласти їх нагору дном на нижню полицю. Це дозволить використовувати максимальну миючу здатність посудомийки. При розміщенні на верхні полиці немає гарантії, що каструлі будуть чисті. Там можуть залишитися частинки їжі.

Розміщуйте склянки у спеціальних відсіках, а столові прилади – у спеціальному кошику. Слідкуйте за тим, щоб усі предмети були рівномірно розподілені та між ними було достатньо місця. З метою безпеки ножі слід розташовувати вістрям вниз.

Щоб скляний посуд не дряпався, склянки не каламутніли, а чашки не тріскалися, їх слід закріплювати між зубцями. Це також запобігатиме перекиданню.

Верхню полицю посудомийної машини також слід використовувати для крихких предметів, таких як пластикові контейнери та миски.

Розташуйте миски між зубцями на верхній полиці, щоб запобігти їх поєднанню. Таким чином вода може потрапити як усередину, так і зовні кожного посуду, забезпечуючи їх ретельне очищення.

Як правильно розвантажувати посудомийку

Розвантаження посудомийної машинки почніть з нижньої полиці, щоб краплі води з верхніх предметів не потрапляли на чисті тарілки та миски внизу. Спочатку дістаньте тарілки з нижньої полиці, а потім беріться за склянки на верхній.

Раніше "Телеграф" розповідав, як видалити іржу з крана. Цей спосіб не потребує використання хімії.