Що мити в посудомийці, крім посуду: мало хто про це знає

Читать на русском
Автор
13231
Посудомийка значно полегшує роботу по дому
Посудомийка значно полегшує роботу по дому. Фото Pexels

Посудомийка може ефективно очищати не тільки кухонне приладдя

Посудомийна машина значно полегшує роботу на кухні. Власники приладу найчастіше замислюються над тим, що в ньому мити не можна. Хоча є безліч предметів, які можна ефективно очищати в посудомийці.

Раніше ми вже розповідали, як самостійно приготувати миючий засіб для посудомийної машини. Тепер розповімо, для миття яких предметів її можна використовувати.

Що можна мити в посудомийці

  • Аксесуари для прибирання. Щітки, віники, совки для сміття, насадки на швабру, які потребують ретельного очищення та дезінфекції, можна помити у посудомийці з миючим засобом на високій температурі.
  • Овочі. На програмі полоскання та без миючого засобу можна мити картоплю, моркву буряк, помідори, гарбуз, кабачки, огірки, яблука, груші та інші фрукти й овочі. Для дрібних продуктів використовуйте сітку для прання делікатної білизни, великі плоди розподіліть у кошиках на один шар.
  • Контейнери та полиці з холодильника. Перед миттям у посудомийці вони повинні хоча б пів години постояти за кімнатної температури, щоб на них не утворилися тріщини.
  • Речі домашніх тварин. У посудомийці можна очистити миски для їжі, іграшки, нашийники вихованця.
  • Іграшки. Пластикові та гумові дитячі іграшки — розсадники мікробів, пилу та бруду. Позбутися цього букета можна за допомогою посудомийки.

Раніше "Телеграф" розповідав, які речі не можна прати у машинці. Не кладіть їх у барабан, якщо не хочете зіпсувати техніку.