Ідеально до м’яса, риби та будь-якого гарніру: підлива вийде смачніше, ніж у дитячому садку

Читать на русском
Автор
20074
Чудова страва з простих продуктів
Чудова страва з простих продуктів. Фото skarbnychka-retseptiv

Вжух — і вечеря на столі

Кожен кулінар рано чи пізно ставить питання, що приготувати до вечері. Якщо вже близькі відмовляються навіть від смачних макаронів з фаршем, пропонуємо приготувати універсальну м’ясну підливу.

Ця страва від "Скарбнички рецептів" виходить настільки смачною, що затьмарить навіть улюблену підливу з дитячого садка. До того ж вона настільки універсальна, що підійде до будь-якого гарніру.

Як приготувати універсальну м’ясну підливу на вечерю

Інгредієнти:

  • 600 г м’яса;
  • 3 цибулини;
  • 1 морква;
  • соняшникова олія;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 2 чайні ложки цукру;
  • 1 столова ложка томатної пасти;
  • чорний перець;
  • половина чайної ложки паприки;
  • 2 чайні ложки розмарину;
  • 2 столові ложки борошна;
  • 4 зубчики часнику;
  • 800 мілілітрів води.

Спосіб приготування:

  1. М’ясо миємо, нарізаємо тонкими пластинками та обсмажуємо на розігрітій сковороді з рослинною олією на середньому вогні до рум’яної скоринки.
  2. Цибулю та моркву чистимо. Цибулю нарізаємо кубиками, моркву натираємо на тертці. Підготовлені овочі відправляємо до м’яса. Додаємо цукор, сіль та обсмажуємо протягом 5-7 хвилин.
  3. Через зазначений час до сковороди відправляємо томатну пасту, чорний перець, паприку, розмарин, борошно, трохи води, ретельно перемішуємо.
  4. До м’яса додаємо подрібнений часник, вливаємо воду, що залишилася, накриваємо кришкою, перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні. Через півгодини знімаємо кришку і тушкуємо ще 10 хвилин.

Тепер готуємо улюблений гарнір та подаємо на стіл. У вас вийде смачна і ситна вечеря.