Гречку їстимуть каструлями: ось як її правильно варити

Читать на русском
Автор
82361
Каша вийде смачною – за вуха не відтягнете
Каша вийде смачною – за вуха не відтягнете. Фото Freepik

Гречана крупа буде смачною та ароматною

Гречка — дуже смачна крупа. Її відварюють і додають вершкове масло, готують із м’ясом чи овочами.

Однак далеко не всі люблять гречану кашу. Разом з "Важно знать" розповімо, як смачно приготувати гречку, щоби з’їли всю та попросили добавки.

Як правильно варити гречану кашу

При необхідності переберіть гречку і кілька разів промийте чистою водою, доки вона не стане повністю прозорою. Якщо хочете отримати розсипчасту кашу, просушіть крупу за допомогою паперових рушників.

Для приготування гречаної крупи краще використовувати чавунний казанок, проте цей посуд вже практично не зустрічається на сучасних кухнях. Тому вибирайте каструлі із нержавіючого матеріалу з товстим дном.

Перед приготуванням можна смажити гречану крупу на сковороді. Так вона вийде м’якшою і ніжнішою.

Щоб гречана каша вийшла смачною, заливайте гарячою фільтрованою або кип’яченою водою. Найголовніше в приготуванні будь-якої каші — точно дотримуватися пропорцій. Щоб гречка вийшла максимально смачною та розсипчастою, заливайте одну склянку крупи двома склянками води.

Варіть кашу на мінімальному вогні під кришкою. Не перемішуйте і не соліть під час варіння. Коли рідина повністю випарується, зніміть каструлю з плити, обмотайте теплим пледом і ще кілька хвилин настоятися. Тільки після цього можете посолити та додати шматочок вершкового масла.

Приготуйте до гречаної каші курячі рулетики — і у вас вийде фантастичний обід. Спробуйте і не пошкодуєте.