На вечерю або до святкового столу: такий паштет буде доречним усюди
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 16834
Апетитний, ніжний та ситний паштет
Паштет вважається стравою бюджетною й аж ніяк не святковою. Однак, якщо знати, як правильно його приготувати, ця страва може стати справжньою окрасою столу.
Так, можна приготувати паштет під ягідним желе, або ж звернути увагу на запечений варіант цієї страви. А рецептом з нами поділилися на порталі "Катрусина кухня".
Як приготувати запечений паштет
Інгредієнти:
- 500 г телятини;
- 500 г жирної свинини;
- 400-500 г телячої печінки;
- 1 куряча або індича нога (за бажанням);
- 4 яйця;
- 1 велика морквина;
- пучок петрушки;
- 2 цибулини;
- сіль, перець;
Спосіб приготування:
- М'ясо та печінку на кілька годин залити холодною водою, періодично її змінюючи.
- Після цього м'ясо залити чистою водою, додати очищені овочі й петрушку та відварити у підсоленій воді до готовності.
- Бульйон процідити в окрему ємність, м'ясо викласти в миску.
- Печінку також відварити.
- М'ясо та печінку перемолоти в блендері або за допомогою м'ясорубки.
- До фаршу додати яйця, сіль, перець та трохи бульйону, що залишився.
- Перемішати до однорідної консистенції.
- На дно форми для запікання налити 3-4 см бульйону, обережно викласти зверху паштет.
- Накрити форму фольгою та запікати у попередньо розігрітій до 220 градусів духовці близько півтори години.
А якщо ви любите печінку, рекомендуємо приготувати неймовірний копійчаний святковий салат із цього субпродукту. Він виходить соковитим, ніжним та ефектно виглядає на святковому столі.