На вечерю або до святкового столу: такий паштет буде доречним усюди

Читать на русском
Автор
16834
Можна подати не лише у будній день, а й на святковий стіл
Можна подати не лише у будній день, а й на святковий стіл. Фото easy-cooking.com.ua

Апетитний, ніжний та ситний паштет

Паштет вважається стравою бюджетною й аж ніяк не святковою. Однак, якщо знати, як правильно його приготувати, ця страва може стати справжньою окрасою столу.

Так, можна приготувати паштет під ягідним желе, або ж звернути увагу на запечений варіант цієї страви. А рецептом з нами поділилися на порталі "Катрусина кухня".

Як приготувати запечений паштет

Інгредієнти:

  • 500 г телятини;
  • 500 г жирної свинини;
  • 400-500 г телячої печінки;
  • 1 куряча або індича нога (за бажанням);
  • 4 яйця;
  • 1 велика морквина;
  • пучок петрушки;
  • 2 цибулини;
  • сіль, перець;

Спосіб приготування:

  1. М'ясо та печінку на кілька годин залити холодною водою, періодично її змінюючи.
  2. Після цього м'ясо залити чистою водою, додати очищені овочі й петрушку та відварити у підсоленій воді до готовності.
  3. Бульйон процідити в окрему ємність, м'ясо викласти в миску.
  4. Печінку також відварити.
  5. М'ясо та печінку перемолоти в блендері або за допомогою м'ясорубки.
  6. До фаршу додати яйця, сіль, перець та трохи бульйону, що залишився.
  7. Перемішати до однорідної консистенції.
  8. На дно форми для запікання налити 3-4 см бульйону, обережно викласти зверху паштет.
  9. Накрити форму фольгою та запікати у попередньо розігрітій до 220 градусів духовці близько півтори години.

А якщо ви любите печінку, рекомендуємо приготувати неймовірний копійчаний святковий салат із цього субпродукту. Він виходить соковитим, ніжним та ефектно виглядає на святковому столі.