Якщо не хочеться бігти в магазин: чим можна замінити миючий засіб

Читать на русском
Автор
Ви більше не купуватимете миючий засіб
Ви більше не купуватимете миючий засіб. Фото takprosto.cc

Вас виручать копійчани

Багато хто не любить мити посуд. До того ж кожен намагається заощадити й миючий засіб, і навіть на губках.

До речі, без засобу для миття посуду можна обійтися. Як помити посуд і не переплачувати, розповімо разом із "РБК-Україна".

Чим можна замінити засіб для миття посуду

З миттям посуду чудово впорається будь-яке господарське мило. Просто натріть мило і розбавте його теплою водою. В отриманий мильний розчин занурте посуд і залиште його ненадовго. Після вимийте та прополощіть тарілки – вони будуть ідеально чистими.

З будь-якими видами забруднень також добре справляється звичайна сода. Нею можна відмити будь-яку каструлю та сковороду, повернути білизну чашкам та тарілкам. Але будьте обережні – содою не можна мити посуд з антипригарною поверхнею.

Допоможе видалити бруд, що в’ївся, і лимонна кислота. До того ж вона ще добре справляється і з накипом.

Просто насипте 3 чайні ложки кислоти в чайник, залийте водою і залиште на ніч. Вранці добре прополощіть — і чайник засяє.

Якщо не хочеться чекати так довго, засипте лимонну кислоту в чайник, долийте води та покип’ятіть. Прополощіть — і насолоджуйтесь чистим посудом.

З жирним посудом чудово справляється оцет, допомагає відмити він і скло. Також кислота допомагає видалити їжу, що пригоріла у каструлі.

Оцет використовують і для видалення накипу. Однак неприємного запаху не так легко позбутися — потрібно двічі прокип’ятити чайник або каструлю з чистою водою, а потім добре виполоскати.

Жир та практично всі види забруднень успішно видаляє гірчиця. Коли немає спеціального засобу, тарілки можна промити сухою гірчицею. Просто насипте її на мочалку або ганчірочку, протріть брудні місця, а потім сполосніть водою.

Раніше ми розповідали, чому не можна мити посуд у гостях. Ви точно здивуєтеся!