За цим рецептом печінка виходить особливо ніжною та ароматною: смачна страва по-німецьки
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 2456
![Печінка, тушкована з вином і травами](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/e/9c/97f06a90-f28608d7ffefa41eafaa161fcfb879ce.jpeg?v=1422_1)
Шматочки виходять особливо смачними та соковитими
Ми розповідали, як сода може допомогти приготувати смачну печінку. Тепер пропонуємо приготувати страву з печінки у німецькому стилі.
Так продукт виходить особливо смачним та соковитим. Рецептом цієї страви поділились на порталі zav-club.com.
Інгредієнти:
- 4 склянки нарізаної цибулі
- 1/2 склянки вершкового масла
- 1/4 ч.л. сушеної шавлії
- 1/4 склянки борошна
- 1/2 ч.л. солі
- 1/8 ч.л. свіжомеленого чорного перцю
- 500 г телячої печінки
- 1 ст.л. подрібненої свіжої петрушки
- 3 ст.л. яловичого бульйону
- 3 ст.л. білого сухого вина
Спосіб приготування:
- Нарізаємо цибулю тонкими скибочками. Нарізаємо вершкове масло шматочками.
- Змішуємо борошно, сіль і перець у поліетиленовому пакеті на блискавці. Нарізаємо печінку соломкою.
- Обвалюємо печінку в борошняній суміші. Розігріваємо сковороду на середньому вогні.
- Розтоплюємо вершкове масло на сковороді. Додаємо цибулю та шавлію на сковороду. Готуємо, часто помішуючи, поки цибуля не стане м’якою і злегка підрум’яниться.
- Додаємо печінку на сковороду. Збільшуємо вогонь до середнього і готуємо 5 хвилин, постійно помішуючи.
- Виймаємо печінку і цибулю зі сковороди і викладаємо на розігріту тарілку або блюдо. Додаємо петрушку, яловичий бульйон і біле вино на сковороду.
- Постійно помішуючи, готуємо 1 хвилину, щоб сковорода звільнилася від глазурі. Поливаємо печінку з цибулею винною сумішшю і подаємо одразу.
Це чудова страва, якій пасуватиме будь-який гарнір. Приміром, ідеально підійде картопляне пюре.