За цим рецептом печінка виходить особливо ніжною та ароматною: смачна страва по-німецьки

Читать на русском
Автор
2456
Печінка, тушкована з вином і травами
Печінка, тушкована з вином і травами. Фото ТСН.ua

Шматочки виходять особливо смачними та соковитими

Ми розповідали, як сода може допомогти приготувати смачну печінку. Тепер пропонуємо приготувати страву з печінки у німецькому стилі.

Так продукт виходить особливо смачним та соковитим. Рецептом цієї страви поділились на порталі zav-club.com.

Інгредієнти:

  • 4 склянки нарізаної цибулі
  • 1/2 склянки вершкового масла
  • 1/4 ч.л. сушеної шавлії
  • 1/4 склянки борошна
  • 1/2 ч.л. солі
  • 1/8 ч.л. свіжомеленого чорного перцю
  • 500 г телячої печінки
  • 1 ст.л. подрібненої свіжої петрушки
  • 3 ст.л. яловичого бульйону
  • 3 ст.л. білого сухого вина

Спосіб приготування:

  1. Нарізаємо цибулю тонкими скибочками. Нарізаємо вершкове масло шматочками.
  2. Змішуємо борошно, сіль і перець у поліетиленовому пакеті на блискавці. Нарізаємо печінку соломкою.
  3. Обвалюємо печінку в борошняній суміші. Розігріваємо сковороду на середньому вогні.
  4. Розтоплюємо вершкове масло на сковороді. Додаємо цибулю та шавлію на сковороду. Готуємо, часто помішуючи, поки цибуля не стане м’якою і злегка підрум’яниться.
  5. Додаємо печінку на сковороду. Збільшуємо вогонь до середнього і готуємо 5 хвилин, постійно помішуючи.
  6. Виймаємо печінку і цибулю зі сковороди і викладаємо на розігріту тарілку або блюдо. Додаємо петрушку, яловичий бульйон і біле вино на сковороду.
  7. Постійно помішуючи, готуємо 1 хвилину, щоб сковорода звільнилася від глазурі. Поливаємо печінку з цибулею винною сумішшю і подаємо одразу.

Це чудова страва, якій пасуватиме будь-який гарнір. Приміром, ідеально підійде картопляне пюре.