Візьміть кефір та яйце: такі пиріжки розлетяться за лічені хвилини
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 38861
![Такі пиріжки готуються швидко та просто](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/2/3a/7857417e-e09d31c820816587fe63631ba5ccd3a2.jpg?v=0918_1)
Смачні, недорогі, рум'яні пиріжки з картоплею
Інколи хочеться побалувати себе не дуже корисною, але смачною випічкою. У такому випадку можна приготувати не лише ліниві чебуреки, але й нашвидкуруч посмажити пиріжки з картоплею.
Завдяки одній хитрості ви зможете наліпити безліч невеликих пиріжечків, які швидко зникнуть зі столу. А рецептом з нами поділилися на порталі "Бабусині рецепти".
Як приготувати смажені пиріжки з картоплею
Інгредієнти:
Тісто
- кефір – 350 мл;
- яйце – 1 шт.;
- сіль – 1 ч. л.;
- цукор – 1 ч. л.;
- соняшникова олія – 20 мл;
- борошно – 550 г;
- розпушувач – 1 ч. л.
Начинка
- картопля – 500 г;
- сіль – ½ ч. л.;
- цибуля – 1 шт.;
- кріп – пучок.
Спосіб приготування:
- Картоплю відварити до готовності, розім'яти, посолити.
- Цибулю дрібно нарізати, обсмажити до золотистого кольору, додати до картоплі.
- Кріп дрібно нарізати, додати до картоплі, перемішати.
- В окремій мисці змішати цукор та сіль, вбити яйця, збити.
- Додати олію, перемішати.
- Додати борошно та розпушувач, замісити м'яке та еластичне тісто.
- Скотити тісто в колобок, залишити його рушником у теплі на 15 хвилин.
- Тісто розділити на два однакові колобки, розкотити їх у тонкий прямокутний пласт.
- Візуально розділити тісто на квадратики 10х10 см, всередину кожного квадратика викласти начинку.
- Начинку накрити другим шаром тіста.
- Проміжки між начинкою запечатати пальцями.
- Формою вирізати невеликі пиріжки, намагаючись не чіпати начинку.
- Пиріжки обсмажити з обох боків на добре розігрітій з олією сковороді до золотистого кольору.
А якщо ви любите інколи їсти вуличну їжу рекомендуємо приготувати корн-доги за рецептом "Телеграфа". Це сосиска, яка покривається товстим шаром тіста з кукурудзяного борошна і смажиться в гарячій олії.