Візьміть кефір та яйце: такі пиріжки розлетяться за лічені хвилини

Читать на русском
Автор
38840
Такі пиріжки готуються швидко та просто
Такі пиріжки готуються швидко та просто. Фото babusyni-retsepty.com.ua

Смачні, недорогі, рум'яні пиріжки з картоплею

Інколи хочеться побалувати себе не дуже корисною, але смачною випічкою. У такому випадку можна приготувати не лише ліниві чебуреки, але й нашвидкуруч посмажити пиріжки з картоплею.

Завдяки одній хитрості ви зможете наліпити безліч невеликих пиріжечків, які швидко зникнуть зі столу. А рецептом з нами поділилися на порталі "Бабусині рецепти".

Як приготувати смажені пиріжки з картоплею

Інгредієнти:

Тісто

  • кефір – 350 мл;
  • яйце – 1 шт.;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • цукор – 1 ч. л.;
  • соняшникова олія – 20 мл;
  • борошно – 550 г;
  • розпушувач – 1 ч. л.

Начинка

  • картопля – 500 г;
  • сіль – ½ ч. л.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • кріп – пучок.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю відварити до готовності, розім'яти, посолити.
  2. Цибулю дрібно нарізати, обсмажити до золотистого кольору, додати до картоплі.
  3. Кріп дрібно нарізати, додати до картоплі, перемішати.
  4. В окремій мисці змішати цукор та сіль, вбити яйця, збити.
  5. Додати олію, перемішати.
  6. Додати борошно та розпушувач, замісити м'яке та еластичне тісто.
  7. Скотити тісто в колобок, залишити його рушником у теплі на 15 хвилин.
  8. Тісто розділити на два однакові колобки, розкотити їх у тонкий прямокутний пласт.
  9. Візуально розділити тісто на квадратики 10х10 см, всередину кожного квадратика викласти начинку.
  10. Начинку накрити другим шаром тіста.
  11. Проміжки між начинкою запечатати пальцями.
  12. Формою вирізати невеликі пиріжки, намагаючись не чіпати начинку.
  13. Пиріжки обсмажити з обох боків на добре розігрітій з олією сковороді до золотистого кольору.

А якщо ви любите інколи їсти вуличну їжу рекомендуємо приготувати корн-доги за рецептом "Телеграфа". Це сосиска, яка покривається товстим шаром тіста з кукурудзяного борошна і смажиться в гарячій олії.