Три шари тепла: як правильно одягтися взимку

Читать на русском
Автор
574
Взимку потрібно не забувати про аксесуари
Взимку потрібно не забувати про аксесуари. Фото https://www.pexels.com/

Максимально тепло буде, якщо розділити середній шар на два, але варто не перегрітися

Взимку потрібно турбуватися не тільки про якість та водонепроникність взуття. Одяг також має відповідати температурі — для найхолодніших днів існує правило трьох шарів.

Шари повинні бути щільними, але не тугими, щоб забезпечити циркуляцію повітря. Дозволити повітрю циркулювати між вашими шарами – один із найефективніших способів зберегти тепло.

Основний шар

Перший шар має бути виготовлений із шовку, поліестеру або іншого матеріалу, який може відводити піт від шкіри. Ніколи не використовуйте матеріал, який поглинає вологу, але не дозволяє їй випаровуватися, залишаючи основу вологою. Можна використовувати термобілизну.

Середній шар

Цей шар називається ізоляційним. Светри, толстовки, фліс виконують роль ізоляційного шару. Пуховики також можуть служити проміжним шаром у найнижчі температури. Якщо вам потрібно довгий час знаходитися на вулиці, досвічені експерти рекомендують розділити середній шар на два — теплий светр та пуховик з капюшоном.

Зовнішній шар

Цей зовнішній шар в основному блокує вітер і дощ. Ваш зовнішній шар повинен діяти як вітро- та водонепроникна оболонка. Якщо ви надіваєте під нього пуховик, зовнішній шар може бути тонким.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, як видалити з зимового одягу сліди солі. Також взимку потрібно правильно сушити взуття.