Велика кулінарна помилка: чому з котлет по-київськи витікає масло

Читать на русском
Автор
33324
Масло — дуже важлива частина цієї страви
Масло — дуже важлива частина цієї страви. Фото 24 канал

Приготувати котлети правильно — не найпростіша справа

Ми розповідали про тонкощі приготування пельменів. Тепер ділимось порадами, які допоможуть вдало та смачно приготувати котлету по-київськи.

Ця страва має своїх шанувальників по всьому світу. Вона дуже ефектна, особливо якщо подавати з картопляним пюре. Але щоб посмажити її вдало і щоб масло залишилось всередині котлети, потрібно сильно постаратись. Порадами з приготування поділились на порталі ProstoWay.

Найскладніше у приготуванні цих котлет — зробити страву таким чином, щоб назовні не проступало ароматне масло з начинки. Зробити це з традиційними котлетами, що готуються з цілої курячої грудки — складне завдання. Тому багато кулінарів обирають використовувати курячий фарш. Страва не буде така щільна, як з цілим шматком м’яса, однак вау-ефект під час розрізання котлети забезпечений.

Також при використанні фаршу можна додатково подбати про цілісність котлети. Для цього потрібно додати один додатковий компонент, який спростить процес приготування котлет. Йдеться про манку.

Її додають, щоб зробити м’ясну масу щільнішою. Потрібно небагато — на один кілограм м’яса достатньо чотирьох столових ложок манної крупи. Після додавання манки фарш повинен постояти 15-20 хвилин.

Крупа скріпить м’ясо і воно точно не розвалиться на сковороді, і ароматне масло залишиться всередині котлети. Найважливіша частина — покласти готову котлетку на картопляне пюре і розрізати. Якщо котлета зроблена вдало, масло витече просто у пюре.

Також важливо, щоб картопляне пюре було смачним. Ми розповідали, як приготувати його особливо вдало.