Не лише котлети: ситна страва на всю зі жмені фаршу
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 11883
![Такі фрикадельки виходять дуже соковитими](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/0/06/e4e9d930-f7f527bba5d007099518f4c120c00060.png?v=3419_1)
Ідея апетитної страви в томатному соус
Ми розповідали, як приготувати ніжний гуляш з м’яса. Тепер розповідаємо, як із фаршу приготувати цікаву ситну страву.
Рецептом соковитих фрикадельок в томатному соусі поділились на порталі ProstoWay. Це цікава страва, особливо якщо вам набридли звичайні смачні котлети.
Інгредієнти:
- яловичий фарш — 0,5 кг;
- помідори — 0,8 кг;
- часник — 2 зубчики;
- цибуля — 1 шт.;
- базилік — 1 шт.;
- олія — 3 ст.л.;
- яйце — 1 шт.;
- оцет — 2 ст.л.;
- діжонська гірчиця — 2 ч.л.;
- перець чилі;
- розмарин, орегано;
- сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Для фрикадельок подрібнюємо розмарин. Можна також використати сушений, але тоді його треба покласти трохи більше.
- Змішуємо його з гірчицею та орегано. З'єднуємо суміш спецій з фаршем.
- Додаємо яйце, сіль, чорний перець. Перемішуємо фарш.
- Ліпимо з нього невеликі фрикадельки. Ставимо в холодильник, щоб охололи.
- Подрібнюємо базилік, цибулю, часник, перець чилі. Обсмажуємо на олії цибулю, додаємо перець та базилік. Прогріваємо на сковороді, а тоді додаємо очищені від шкірки та нарізані помідори.
- Додаємо бальзамічний оцет. Зменшуємо вогонь.
- На чистій сковороді на олії обсмажуємо фрикадельки протягом 8-10 хвилин. Додаємо томатний соус. Накриваємо кришкою та тушкуємо до готовності.
Фрикадельки виходять дуже смачними. Вони підходять до будь-якого гарніру. Особливо смачно буде, якщо приготувати ніжне картопляне пюре.