Не лише котлети: ситна страва на всю зі жмені фаршу

Читать на русском
Автор
11883
Такі фрикадельки виходять дуже соковитими
Такі фрикадельки виходять дуже соковитими. Фото Click! Pofta buna

Ідея апетитної страви в томатному соус

Ми розповідали, як приготувати ніжний гуляш з м’яса. Тепер розповідаємо, як із фаршу приготувати цікаву ситну страву.

Рецептом соковитих фрикадельок в томатному соусі поділились на порталі ProstoWay. Це цікава страва, особливо якщо вам набридли звичайні смачні котлети.

Інгредієнти:

  • яловичий фарш — 0,5 кг;
  • помідори — 0,8 кг;
  • часник — 2 зубчики;
  • цибуля — 1 шт.;
  • базилік — 1 шт.;
  • олія — 3 ст.л.;
  • яйце — 1 шт.;
  • оцет — 2 ст.л.;
  • діжонська гірчиця — 2 ч.л.;
  • перець чилі;
  • розмарин, орегано;
  • сіль, перець.

Спосіб приготування:

  1. Для фрикадельок подрібнюємо розмарин. Можна також використати сушений, але тоді його треба покласти трохи більше.
  2. Змішуємо його з гірчицею та орегано. З'єднуємо суміш спецій з фаршем.
  3. Додаємо яйце, сіль, чорний перець. Перемішуємо фарш.
  4. Ліпимо з нього невеликі фрикадельки. Ставимо в холодильник, щоб охололи.
  5. Подрібнюємо базилік, цибулю, часник, перець чилі. Обсмажуємо на олії цибулю, додаємо перець та базилік. Прогріваємо на сковороді, а тоді додаємо очищені від шкірки та нарізані помідори.
  6. Додаємо бальзамічний оцет. Зменшуємо вогонь.
  7. На чистій сковороді на олії обсмажуємо фрикадельки протягом 8-10 хвилин. Додаємо томатний соус. Накриваємо кришкою та тушкуємо до готовності.

Фрикадельки виходять дуже смачними. Вони підходять до будь-якого гарніру. Особливо смачно буде, якщо приготувати ніжне картопляне пюре.