Три найкращі способи: як врятувати оселедець, що "переїв" солі

Читать на русском
Автор
16116
Пересолену рибку можна врятувати
Пересолену рибку можна врятувати. Фото freepik.com

Є кілька лайфхаків, які працюють

Ми розповідали, чим замінити картоплю в супі, щоб стало смачніше. Тепер ділимось порадами, які допоможуть врятувати пересолений оселедець.

Засолюючи рибу, завжди можна перестаратися, і оселедець вбере надлишок солі. Після цього рибу може бути навіть складно їсти. Є способи врятувати рибу. Про них розповіли на Ukr.Media.

Тушку риби треба вимочити. Є три найшвидших і найдієвіших способи. Щоб підготувати рибу до вимочування, її потрібно випатрати, в обов'язковому порядку видаливши голову, плавники і шкірку. Можна нарізати на шматочки, а в ідеалі — зробити філе.

Вимочування в молоці

Занурте оселедець у холодне молоко. Міняйте молоко кожні 1,5 години.

Процес займе 5-6 годин. Обполосніть рибу в холодній воді та просушіть рушниками.

Вимочування у воді

Змішайте 70%-ний оцет і воду в співвідношенні 1:10. Занурте рибу в розчин.

Міняйте розчин кожні 2-3 години. Вимочуйте до бажаного смаку.

Вимочування в чаї

Заваріть міцний чорний чай. Коли охолоне, занурте в нього рибу.

Витримуйте 4-5 годин. Перевіряйте оселедець на смак.

Після вимочування обполосніть рибу та їжте. Пам’ятайте, що чим товщі шматки оселедця, тим довше його потрібно вимочувати.

Що важливо, після вимочування оселедець потрібно чимшвидше з’їсти — така рибка не підлягає тривалому зберіганню навіть в холодильнику. Також ми розповідали про помилки, які псують смак кави.