Три найкращі способи: як врятувати оселедець, що "переїв" солі
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 16111
Є кілька лайфхаків, які працюють
Ми розповідали, чим замінити картоплю в супі, щоб стало смачніше. Тепер ділимось порадами, які допоможуть врятувати пересолений оселедець.
Засолюючи рибу, завжди можна перестаратися, і оселедець вбере надлишок солі. Після цього рибу може бути навіть складно їсти. Є способи врятувати рибу. Про них розповіли на Ukr.Media.
Тушку риби треба вимочити. Є три найшвидших і найдієвіших способи. Щоб підготувати рибу до вимочування, її потрібно випатрати, в обов'язковому порядку видаливши голову, плавники і шкірку. Можна нарізати на шматочки, а в ідеалі — зробити філе.
Вимочування в молоці
Занурте оселедець у холодне молоко. Міняйте молоко кожні 1,5 години.
Процес займе 5-6 годин. Обполосніть рибу в холодній воді та просушіть рушниками.
Вимочування у воді
Змішайте 70%-ний оцет і воду в співвідношенні 1:10. Занурте рибу в розчин.
Міняйте розчин кожні 2-3 години. Вимочуйте до бажаного смаку.
Вимочування в чаї
Заваріть міцний чорний чай. Коли охолоне, занурте в нього рибу.
Витримуйте 4-5 годин. Перевіряйте оселедець на смак.
Після вимочування обполосніть рибу та їжте. Пам’ятайте, що чим товщі шматки оселедця, тим довше його потрібно вимочувати.
Що важливо, після вимочування оселедець потрібно чимшвидше з’їсти — така рибка не підлягає тривалому зберіганню навіть в холодильнику. Також ми розповідали про помилки, які псують смак кави.