Звичайний буряковий салат смакуватиме по-іншому: просто додайте до нього один продукт

Читать на русском
Автор
23771
Смачний та корисний салат
Смачний та корисний салат

Страва готується легко та виходить смачною

Рецепт "швидкого" бурякового салату з часником та майонезом знають, мабуть, усі. Проте його можна урізноманітнити додавши один продукт — гриби.

Цей салат на Гуцульщині називають "Шухи". Його традиційно готують на Святвечір або їдять у піст. Втім, ця страва чудово пасуватиме до картопляного пюре або гречки на вечерю. А рецептом з нами поділилися на порталі "Катрусина кухня".

Як приготувати буряковий салат з грибами

Інгредієнти:

  • буряк — 400-500 г;
  • білі гриби — 250 г;
  • цибуля — 1 шт.;
  • сіль, перець;
  • олія;
  • лимонний сік або оцет

Спосіб приготування

  1. Буряк зварити до готовності.
  2. Білі гриби помити, просушити, дрібно нарізати.
  3. Цибулю нарізати кубиками, обсмажити на сковороді з олією.
  4. Додати гриби, обсмажити.
  5. Буряк натерти на тертці, додати до нього обсмажені гриби з цибулею.
  6. Посолити, поперчити, додати олію та за бажанням лимонний сік, перемішати.

А якщо ви любите буряк, рекомендуємо приготувати смачний салат з цим овочем та грибами. Ця страва є незвичною на смак та виглядає святково.