Як відмити застарілий наліт у душовій кабіні: раз-два і готово

Читать на русском
Автор
7494
Душ у чистій кабіні принесе вам задоволення
Душ у чистій кабіні принесе вам задоволення. Фото Freepik

Практичні поради, які полегшать ваш побут

Душова кабіна, безперечно, є одним з ключових елементів у ванній кімнаті. Однак згодом вона піддається впливу вапняного нальоту та інших забруднень, аж до грибка на герметику. Утримувати її у чистоті — це не лише питання візуального сприйняття, а й турботи про здоров’я. У цьому тексті ми розглянемо кілька ефективних способів, як повернути душовій кабіні первозданний вигляд.

Чим відмити сильно забруднену душову кабіну — лайфхак

Оцтовий розчин:

  • розведіть оцет у пропорції 1:1;
  • нанесіть на забруднену поверхню кабіни;
  • залиште на 15-25 хвилин.

Після цього скористайтеся кухонною губкою, щоб ретельно протерти кабіну всередині, особливу увагу приділяючи склу. Потім промийте теплою водою.

Також для рятування від вапняного нальоту добре служить розчин лимонної кислоти. Розчиніть одну столову ложку в склянці окропу, нанесіть на забруднені ділянки, зачекайте деякий час і ретельно промийте.

Якщо у вас немає лимонної кислоти, ви можете скористатися звичайним лимоном. Просто протріть сантехніку часточкою лимона і залиште на 30 хвилин. Цей метод допомагає розчинити вапняний наліт, який легко змивається після ополіскування водою.

Дотримуючись цих простих, але ефективних методів, ви зможете не лише позбутися забруднень у душовій кабіні, а й підтримувати її у відмінному стані. Регулярне обслуговування допоможе зберегти не тільки чистоту, а й довговічність душової кабіни, створюючи комфортні умови для щоденного користування.

Раніше "Телеграф" розповідав, навіщо натирати кран оливковою олією. Про цей лайфхак мало хто знає.