Грибок зникне без сліду: як прибрати цвіль з силіконового герметика у ванній

Читать на русском
Автор
5250
Чорні плями на силіконі у ванній – це не естетично
Чорні плями на силіконі у ванній – це не естетично. Фото Freepik

Розповідаємо простий та ефективний лайфхак із підручним засобом

Цвіль у будинку може зашкодити різним поверхням, особливо залишаючи свої сліди на силіконовому герметику у ванній кімнаті. Однак не обов’язково використовувати хімічні засоби, щоб позбавитися цієї проблеми — радість у тому, що можна легко прибрати грибок у ванній і без них.

Існує простий та ефективний метод, який допоможе впоратися з таким завданням. Цей лайфхак вимагає лише кількох простих компонентів, які, мабуть, є у кожного з нас удома.

Як позбутися чорної цвілі в душовій кабіні та не тільки

Вам необхідно виконати такі дії:

  • Приготуйте розчин з оцту та води. Візьміть рівні частини цих компонентів, змішайте та налийте у пляшку з розпилювачем.
  • Нанесіть розчин на заселені пліснявою ділянки герметика і залиште на 10 хвилин. Оцет подолає грибок без зайвих зусиль.
  • Далі потрібно очистити залишки цвілі старою зубною щіткою. Це дозволить ретельно видалити плями та сліди грибка з поверхні.
  • Завершіть процес, промивши герметик чистою водою. Це допоможе позбутися залишків розчину і будь-яких забруднень, що залишилися.

Також ми підкажемо, як прибрати цвіль з герметика в душовій кабіні, якщо вона виявилася стійкішою або ряснішою — спробуйте збільшити концентрацію оцту в розчині. Також ви можете продовжити час його дії на поверхню герметика.

Цей простий метод без хімічних засобів допомагає впоратися із пліснявою на герметику легко та без зайвих зусиль. До того ж основний компонент – оцет – часто є під рукою, що робить цей лайфхак доступним та безпечним для використання в домашніх умовах.

Раніше "Телеграф" розповідав, які два засоби зроблять вашу сантехніку неймовірно чистою. Цей лайфхак підходить для будь-якої ванної, зокрема й акрилової.