Рослинам це не сподобається: де не можна розміщувати кімнатні квіти

Читать на русском
Автор
6693
Квіти краще не ставити на підвіконня
Квіти краще не ставити на підвіконня. Фото Pexels

Перелік місць, де квітка не зможе нормально рости

Кожна кімнатна рослина має свої сприятливі умови для зростання. Якісь квіти потребують більшої кількості світла, тоді як інші краще почуваються в затінку. Але незалежно від цього у приміщеннях є щонайменше 6 місць, де взагалі не варто розміщувати вазони.

Список цих зон наводить Bob Vila.

Холодильник

Хоча це може здатися дивним, розміщення рослини на холодильнику майже завжди є поганою ідеєю. По-перше, якщо ваш холодильник не стоїть прямо перед вікном, більшості рослин буде недостатньо світла для зростання.

Крім того, температура та рівень вологості нагорі холодильника також не ідеальні для більшості рослин. Зазвичай біля холодильника повітря сухе та тепле. Це не дуже сприятливе середовище для рослин. Квіти швидко поглинатимуть воду з ґрунту, що вимагатиме більш частого поливу.

Обігрівачі та радіатори

Не ставте вазони поруч з обігрівачем будь-якого типу. Рослини будуть піддаватися впливу дуже високих температур і низького рівня вологості, що може згубно позначитися на них.

Сукуленти, які досить стійкі до посухи, добре почуваються за метр від джерел тепла. А ось любитель вологи бамбук потрібно розміщувати якнайдалі від радіаторів.

Кут

Не слід розміщувати рослини, особливо тропічні кімнатні, у кутках кімнати. Кути часто темні й рослина просто не отримуватиме достатньо сонячного світла для нормального розвитку. Це може закінчитися втратою листя. Якщо кут кімнати є єдиним доступним місцем, будьте обережні з типом рослини, яку ви там розміщуєте.

Електроніка

Не слід розміщувати рослини надто близько до комп’ютера, принтера, подовжувачів або іншого електронного обладнання. Якщо тримати рослини надто близько до електроніки, збільшується ймовірність того, що щось буде випадково пошкоджено. При чому в цьому випадку більше шкоди не для рослини, а від неї. Листя може опадати на техніку, також на неї може потрапити вода від поливу.

Підвіконня

Сонячне світло корисне для рослин. Але його надлишок може занапастити рослини. Рекомендується не ставити вазони на підвіконня, де вони годинами піддаватимуться впливу прямих сонячних променів.

Мікрохвильова піч

Розміщення на мікрохвильовій печі може загрожувати здоров’ю рослини. Під час роботи прилад виділяє тепло, що може створити погане середовище для росту рослин.

По-друге, не рекомендується зберігати речі на мікрохвильовій печі. Рослини та інші предмети можуть заблокувати вентиляційні отвори та перешкодити приладу працювати належним чином. Важкі предмети, наприклад, великі вазони з квітами, потенційно можуть пошкодити верхню частину або всю конструкцію мікрохвильової печі.

Раніше "Телеграф" розповідав, як доглядати цикламен. Завдяки цим порадам квітка порадує пишним цвітінням.