Цикламен буде пишно цвісти: виконайте три важливі правила у догляді за рослиною

Читать на русском
Автор
4473
Цикламен при правильному догляді радуватиме цвітінням
Цикламен при правильному догляді радуватиме цвітінням. Фото Freepik

Дізнайтеся, як правильно доглядати за цикламеном взимку

Ніжну та красиву кімнатну рослину цикламен часто обирають для подарунка або купують собі як прикраси для дому. Однак, щоб рослина цвіла і тішила око пишним цвітінням, за нею потрібно правильно доглядати. "Телеграф" вже розповідав про цікавий спосіб змусити орхідею знову цвісти, а сьогодні ділиться, як доглядати цикламен.

Якщо ви забезпечите правильний догляд, дотримуючись трьох важливих правил, цикламен буде здоровим і квітучим, пише obozrevatel.com. Пропонуємо дізнатися про всі тонкощі докладніше.

Три правила догляду за цикламеном

Підбір ґрунту

При пересадці цикламену потрібно використовувати ґрунт зі слабокислим рівнем pH від 5.5 до 6.5. Такий можна купити у квітковому магазині, а можна приготувати самостійно. Для цього змішайте дернову землю з перлітом та піском, співвідношення має бути 1:2:1.

Розміщення вазона в будинку

Рослина цикламен любить прохолодні приміщення, тому найкраще поставити його туди, де температура не перевищує +14 °C. Також варто враховувати, що цикламен любить розсіяне сонячне світло, тому краще поставити вазон на східне або західне підвіконня. А ось взимку перемістіть горщик із цикламеном на південне вікно.

Правильний полив

Поливати цикламен потрібно чистою відстояною водою кімнатної температури. Перед тим, як лити воду, переконайтеся, що грунт повністю сухий, намагайтеся, щоб при поливі вода не потрапляла на листя та квіти рослини. У період цвітіння поливайте цикламен 1-2 рази на тиждень, а в період спокою – до 1 разу на 10 днів.

Раніше "Телеграф" розповідав, у який горщик не можна садити фікус, якщо не хочете його знищити. Зачахне відразу, якщо неправильно підібрати горщик.