Як приготувати тоненькі млинці: відома ідеальна пропорція молока до тіста
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 27214
Класичний рецепт тоненьких млинців
Ми розповідали, які помилки призводять до того, що ви п’єте несмачну каву. Тепер ділимось рецептом чудовий тоненьких млинців.
Секрет — у тісті, яке готується на основі молока. Класичні тонкі млинці виходять нереально ніжними та м’якими. Як їх приготувати, розповіли на порталі "Файні рецепти".
Інгредієнти:
- 3 яйця
- 2 ст. л. цукру
- 0,25 ч. л. солі
- 500 мл молока
- 220 г борошна
- 0,20 ч. л. соди
- 2 ст. л. рослинної олії
Спосіб приготування:
- Збиваємо вінчиком яйця з цукром і сіллю. Трохи підігріваємо молоко.
- З усієї маси молока додаємо до яєць приблизно 100-150 мл та збиваємо ще. Додаємо просіяне борошно та соду, ретельно перемішуємо.
- Не припиняючи перемішувати, поступово вливаємо решту теплого молока. Готуємо тісто до однорідної консистенції.
- Додаємо олію, збиваємо та відставляємо. Даємо тісту настоятись впродовж 10-15 хвилин.
- Змащуємо сковорідку невеликою кількістю олії. Ставимо її на вогонь. Запорука успіху — гарно розігріта сковорода.
- Наливаємо тонким шаром тісто. Обсмажуємо млинці на середньому вогні з обох боків до золотистого кольору.
Такі млинці подаємо з джемом або варенням, ягодами, медом тощо. Можна загортати як солодкі, так і солоні начинки, але в останньому випадку слід додати менше цукру. Також ми ділились рецептом смачних пиріжечків.