Як приготувати тоненькі млинці: відома ідеальна пропорція молока до тіста

Читать на русском
Автор
27214
Такі млинці можна їсти з начинкою або просто так
Такі млинці можна їсти з начинкою або просто так. Фото shuba.life

Класичний рецепт тоненьких млинців

Ми розповідали, які помилки призводять до того, що ви п’єте несмачну каву. Тепер ділимось рецептом чудовий тоненьких млинців.

Секрет — у тісті, яке готується на основі молока. Класичні тонкі млинці виходять нереально ніжними та м’якими. Як їх приготувати, розповіли на порталі "Файні рецепти".

Інгредієнти:

  • 3 яйця
  • 2 ст. л. цукру
  • 0,25 ч. л. солі
  • 500 мл молока
  • 220 г борошна
  • 0,20 ч. л. соди
  • 2 ст. л. рослинної олії

Спосіб приготування:

  1. Збиваємо вінчиком яйця з цукром і сіллю. Трохи підігріваємо молоко.
  2. З усієї маси молока додаємо до яєць приблизно 100-150 мл та збиваємо ще. Додаємо просіяне борошно та соду, ретельно перемішуємо.
  3. Не припиняючи перемішувати, поступово вливаємо решту теплого молока. Готуємо тісто до однорідної консистенції.
  4. Додаємо олію, збиваємо та відставляємо. Даємо тісту настоятись впродовж 10-15 хвилин.
  5. Змащуємо сковорідку невеликою кількістю олії. Ставимо її на вогонь. Запорука успіху — гарно розігріта сковорода.
  6. Наливаємо тонким шаром тісто. Обсмажуємо млинці на середньому вогні з обох боків до золотистого кольору.

Такі млинці подаємо з джемом або варенням, ягодами, медом тощо. Можна загортати як солодкі, так і солоні начинки, але в останньому випадку слід додати менше цукру. Також ми ділились рецептом смачних пиріжечків.