Нереально смачний пиріг з карамельним смаком: без цієї випічки ви не сядете пити чай
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 6954
![Ідеальна домашня випічка до кави чи чаю](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/3/c1/963e068c-e6349951c52eeb2e2e6441872fe1dc13.jpeg?v=9829_1)
Приготувати таку смакоту зовсім нескладно
Ми ділились рецептом чудового торта з млинців. Тепер розповідаємо, як приготувати простий пиріг. це чудовий варіант, якщо хочеться швидко приготувати щось солоденьке до чаю.
Спекти його зовсім нескладно, а смак готового пирога — неперевершений. Рецептом поділились на порталі "Школа Життя".
Інгредієнти:
- Яйця – 6 шт
- Сметана – 100 г
- Згущене молоко – 100 г
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Сіль – дрібка
- Цукор – 180 г
- Борошно – 270 г
- Какао порошок – 50 г
Для просочення:
- Згущене молоко варене – 100 г
- Вода – 100 мл
- Шоколад для глазурування пирога – 100 г
Спосіб приготування:
- У чашу міксера відправляємо яйця, цукор та дрібку солі. Збиваємо на максимальній потужності міксера. Повинна вийти пишна стійка маса.
- Поки яйця збиваються, соду гасимо 100 грамах сметани. На кілька хвилин відставляємо.
- У борошно додаємо розпушувач та какао. Перемішуємо сухі інгредієнти. Просіюємо їх в яєчну масу.
- Змішуємо, знижуємо швидкість міксера до мінімальних обертів. Тонкою цівкою вливаємо сметану з содою. Не припиняючи збивання, так само додаємо згущене молоко.
- У застелену пергаментом форму виливаємо тісто. Випікаємо його в наперед розігрітій до 180 градусів духовці 40-45 хвилин.
- Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою. Залишаємо охолонути 10 хвилин, потім виймаємо пиріг з форми.
- Дерев’яною шпажкою по всьому пирогу робимо дірочки до самого дна. Розводимо 100 г вареного згущеного молока в 100 мл гарячої води. Просочуємо цим розчином пиріг.
- Шоколад топимо на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Змащуємо пиріг розтопленим шоколадом.
Його можна їсти як одразу, так і пізніше, коли пиріг охолоне. Також ми ділились рецептом смачного карамельного торта — він виручить, коли потрібен буде серйозніший десерт.