Нереально смачний пиріг з карамельним смаком: без цієї випічки ви не сядете пити чай

Читать на русском
Автор
6951
Ідеальна домашня випічка до кави чи чаю
Ідеальна домашня випічка до кави чи чаю. Фото Meta.ua

Приготувати таку смакоту зовсім нескладно

Ми ділились рецептом чудового торта з млинців. Тепер розповідаємо, як приготувати простий пиріг. це чудовий варіант, якщо хочеться швидко приготувати щось солоденьке до чаю.

Спекти його зовсім нескладно, а смак готового пирога — неперевершений. Рецептом поділились на порталі "Школа Життя".

Інгредієнти:

  • Яйця – 6 шт
  • Сметана – 100 г
  • Згущене молоко – 100 г
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Сіль – дрібка
  • Цукор – 180 г
  • Борошно – 270 г
  • Какао порошок – 50 г

Для просочення:

  • Згущене молоко варене – 100 г
  • Вода – 100 мл
  • Шоколад для глазурування пирога – 100 г

Спосіб приготування:

  1. У чашу міксера відправляємо яйця, цукор та дрібку солі. Збиваємо на максимальній потужності міксера. Повинна вийти пишна стійка маса.
  2. Поки яйця збиваються, соду гасимо 100 грамах сметани. На кілька хвилин відставляємо.
  3. У борошно додаємо розпушувач та какао. Перемішуємо сухі інгредієнти. Просіюємо їх в яєчну масу.
  4. Змішуємо, знижуємо швидкість міксера до мінімальних обертів. Тонкою цівкою вливаємо сметану з содою. Не припиняючи збивання, так само додаємо згущене молоко.
  5. У застелену пергаментом форму виливаємо тісто. Випікаємо його в наперед розігрітій до 180 градусів духовці 40-45 хвилин.
  6. Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою. Залишаємо охолонути 10 хвилин, потім виймаємо пиріг з форми.
  7. Дерев’яною шпажкою по всьому пирогу робимо дірочки до самого дна. Розводимо 100 г вареного згущеного молока в 100 мл гарячої води. Просочуємо цим розчином пиріг.
  8. Шоколад топимо на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Змащуємо пиріг розтопленим шоколадом.

Його можна їсти як одразу, так і пізніше, коли пиріг охолоне. Також ми ділились рецептом смачного карамельного торта — він виручить, коли потрібен буде серйозніший десерт.