Секрети, якими не поділяться кулінари: як у них виходять карколомні оладки

Читать на русском
Автор
7451
Ці хитрощі вам точно знадобляться
Ці хитрощі вам точно знадобляться. Фото cesmak.info

Оладки точно будуть пишними як хмара

Солодкі, апетитні оладки — чудовий варіант для смачного та швидкого сніданку. Однак не завжди вони виходять пишними та м’якими.

Звичайно, можна додати в тісто дріжджі, і вони піднімуться. Але ж у досвідчених кулінарів оладки виходять приголомшливими й без дріжджів. Разом із "Важно знать" поділимося їхніми секретами.

Як приготувати пишні оладки без дріжджів.

Основа будь-якої випічки — тісто. Щоб оладки вийшли смачними, тісто має бути як сметана.

Перевірити тісто на "правильність" дуже легко: візьміть трохи тіста на ложку та опустіть її донизу. Якщо тісто важко злазить, значить, консистенція правильна. Якщо ж розтікається по сковороді, то вийдуть плоскі млинці.

Обов’язково просіюйте борошно — без цього вам не бачити пухких оладок. При просіюванні борошно насичується киснем і в результаті тісто буде повітряним та ніжним.

Борошно для оладок краще використовувати пшеничне. На гречаному або вівсяному оладки не вийдуть такими пухкими.

Не додавайте в тісто занадто багато цукру — так оладки точно обпадуть. Щоб страва вийшла солодкою, млинці можна полити медом, сиропом чи варенням.

Якщо оладки додавати кефір з холодильника, вони ніколи не будуть пишними. Тому цей продукт повинен бути кімнатної температури – краще заздалегідь дістати кефір із холодильника.

У страву можна додавати найрізноманітніші начинки. Наприклад, для солодких оладок можна використовувати цукати, тертий банан, яблуко, ягоди, а для солоних зелень або фарш. Саме начинка додає смаку пікантності та аромату. Але нарізайте її тонко і додайте трохи, інакше оладки не піднімуться.

Не поспішайте смажити оладки після замісу тіста – краще дати йому настоятися протягом 15-20 хвилин. Не перемішуйте тісто повторно після того, як воно настоїться — відразу ж приймайтеся смажити оладки.

А ось смажити оладки краще на сковороді з товстими стінками та дном – такий посуд рівномірно прогрівається. Спершу варто розігріти сковороду і лише потім готувати.

Подавайте солодкі пишні оладки з гарячим шоколадним соусом та насолоджуйтесь. Смачного!