Таким омлетом смакують в Японії: секрет — у особливому приготуванні

Читать на русском
Автор
1646
Ви могли бачити такий омлет в японських мультфільмах
Ви могли бачити такий омлет в японських мультфільмах. Фото Файні рецепти

Завдяки цікавому способу приготування страва має ефектний вигляд

Ми розповідали, як приготувати смачні турецькі пиріжечки. Тепер ділимось рецептом дуже смачного японського омлету Тамагоякі.

Це солодкаво-пряний, дуже тонкий омлет. Його готують на прямокутній сковороді, а тоді скручують у форму рулету. Однак можна приготувати і вдома на звичайній сковороді. Як його готувати, розповіли на порталі "Файні рецепти".

Інгредієнти:

  • 4 яйця
  • 1 ст. л. соєвого соусу
  • 1 ст. л. цукру
  • сіль
  • рослинна олія

Спосіб приготування:

  1. Беремо миску. Вбиваємо в миску яйця.
  2. Збиваємо яйця вінчиком або виделкою до однорідної маси. Додаємо до яєчної суміші соєвий соус, цукор та сіль. Ретельно перемішуємо, щоб всі інгредієнти з'єдналися.
  3. Нагріваємо сковороду на середньому вогні. Змащуємо сковороду олією, щоб омлет не прилип.
  4. Важливо: змащуємо сковороду перед кожною новою порцією омлету. Виливаємо яєчну суміш на сковороду. Розподіляємо яєчну суміш тонким шаром, як млинці.
  5. Смажимо омлет до стану, коли він буде майже готовий, але зверху залишиться рідкуватим. За допомогою паличок або дерев'яної лопатки скручуємо омлет в рулет.
  6. Відсуваємо омлет рулетом на край сковороди, щоб звільнити місце для наступної порції. Повторюємо кроки 4-5, поки не закінчаться яйця.
  7. Кожен раз скручуємо нову порцію омлету навколо вже існуючого рулету. Готовий омлет рулетом нарізаємо на скибочки.

Для більш насиченого смаку омлету можна використовувати кунжутну олію. Також ми розповідали, як приготувати класичний омлет з двох інгредієнтів.