Шоколадні лайфхаки, які вразять твого Валентина: прості та цікаві ідеї до свята

Читать на русском
Автор
1554
Лайфхаки для романтичних десертів
Лайфхаки для романтичних десертів. Фото pexels.com

Навіть звичайний шоколад можна подати оригінально і красиво

Скоро День усіх Закоханих. Ми розповідали про найкращі романтичні комедії, їх можна використати для планування вечора. Якщо ж хочеться приготувати коханому чи коханій щось солоденьке, зверніть увагу на декор. Простий шоколад може перетворити звичайний десерт, на кшталт кексика чи морозива, на щось миле та романтичне.

Кількома цікавими ідеями поділились на порталі Tasty. Щоб їх відтворити, не потрібно мати якесь особливе обладнання чи навички, але доведеться заглянути в магазин для кондитерів.

Шоколадний напис

Таку шоколадну табличку з іменем коханої можна поставити зверху на шматочок тортика чи капкейк. Можна написати зізнання в коханні або й просто намалювати сердечко — буде красиво.

Таку красу легко приготувати самотужки
капкейк з шоколадним написом

Знадобиться:

  • Шоколад
  • Пергаментний папір
  • Кондитерський мішок

Обробну дошку вистеляємо пергаментом. Розтоплюємо шоколад в мікрохвильовій печі. Перекладаємо розтоплений шоколад у кондитерський мішок.

Відрізаємо носик мішка і одразу починаємо малювати на пергаменті. Наносимо бажані слова та малюнки. Після цього дошку ставимо в холодильник на 20 хвилин.

Після застигання дістаємо шоколад. Залишилось обережно зняти надписи з пергаменту та розмістити їх на десерті.

Клітка з білого шоколаду

Це дуже красивий спосіб подачі десертів. Під таку клітку можна розмістити що завгодно — від морозива до тістечка.

Така шоколадна клітка підходить практично до будь-якого десерту
клітка з шоколаду

Знадобиться:

  • Білий шоколад
  • Пергаментний папір
  • Ацетатна стрічка
  • Кондитерський мішок
  • Маленький круглий наконечник

Вистеляємо поверхню чи дошку пергаментним папером. Викладаємо ацетатну плівку. Розтоплюємо білу шоколадну стружку в мікрохвильовій печі. Перекладаємо розтоплений шоколад у кондитерський мішок.

На плівку з допомогою мішка наносимо лінії білого шоколаду. Наносимо хаотично, щоб лінії з’єднувались. Чим більше точок з’єднання, тим надійнішою буде конструкція.

Згортаємо ацетатну плівку разом з шоколадом в циліндр і закріплюємо прищіпками. Ставимо у морозилку на 20 хвилин.

Після того, як виклали десерт на тарілку, обережно знімаємо ацетатну плівку з шоколаду. Акуратно викладаємо шоколадну клітку на десерт.

Також для декорування можна використовувати будь-які фрукти, які вам подобаються, або кондитерську посипку. Також ми ділились рецептом красивого салату, який теж можна приготувати на День Закоханих.