У магазині точно такого не знайдете: чудовий десерт всього з двох інгредієнтів

Читать на русском
Автор
2770
Не тільки смачно, а й корисно
Не тільки смачно, а й корисно. Фото shuba.life

Жодної метушні на кухні

У справжніх ласунів завжди в закладках є найрізноманітніші рецепти десертів. А сьогодні ми поділимося справді унікальним.

Вся річ у тому, що для шоколадного мусу за рецептом "Факти" вам не знадобиться ні борошно, ні яйця, ні желатин — лише яблука та чорний шоколад. З двох інгредієнтів у вас вийде дуже смачний та ніжний десерт, яким можна побалувати близьких та подати на святковий стіл. Для насиченішого смаку можна використовувати темний шоколад, а прикрасити десерт можна тертим шоколадом, подрібненими горіхами або ягодами.

Як приготувати шоколадний мус

Інгредієнти:

  • 400 г запечених яблук (без насіння та шкірки);
  • 100–120 г чорного шоколаду.

Спосіб приготування:

  1. Для початку необхідно підготувати яблука — очищаємо їх від шкірки та насіння, розрізаємо на чотири частини, відправляємо в миску і запікаємо в мікрохвильовій печі при потужності 800 Вт протягом 10-15 хвилин або до м’якості. Даємо яблукам охолонути до кімнатної температури.
  2. Шоколад ламаємо на шматочки, кладемо в миску, ставимо на водяну баню або в мікрохвильову піч і помішуючи, розтоплюємо до однорідної консистенції.
  3. Змішуємо розтоплений шоколад та яблука, за допомогою блендера перемішуємо в однорідну масу.
  4. Отриману суміш відправляємо у форму, розрівнюємо та відправляємо у холодильник на 5-6 годин або до повного застигання.

Варто подати цей десерт з улюбленим напоєм – і ви отримаєте справжнє задоволення. Перевіримо?