Як економно топити піч дровами: нехитрі поради для розумних господарів

Читать на русском
Автор
694
Усунувши помилки, можна правильно розтопити піч
Усунувши помилки, можна правильно розтопити піч. Фото Facebook.com

Дотримуючись простих порад, можна зекономити та подбати про те, аби дрова горіли довше

Розтопити піч або котел дровами – справа доволі проста. Але дуже важливо пам’ятати, що дерево може горіти по-різному, адже все залежить від матеріалу.

Знаючи нюанси, можна зекономити, подбавши про те, аби дрова горіли довше, про це пише УНІАН. Якщо деревина горить занадто швидко – можливо, ви допустили поширені помилки: неправильно поклали дрова, невчасно закрили засувку, обрали невдалу породу дерев, маєте неправильну температуру дров, маєте не розігріту піч або ж засажену.

Як правильно розтоплювати піч

Якщо дрова викладете пірамідою, а всередину покладете папір, аби розпалити вогонь, то поліна загоряться одразу всі і жар буде нерівномірним. Краще викласти нижній ряд дров, потім верхній, розсуваючи дрова на 5-10 см вліво або вправо. На ті краї, де є виступи, насипати паперу і дрібних трісок. І підпалити.

Дрова
Найкраще підійдуть щільні дрова

Яку породу дров обирати

Важливо обирати правильну породу дров. Найкраще підійдуть щільні дрова, які тліють повільно. М'які породи швидше розсипаються на вуглинки, швидше горять і швидше згоряють.

Деревину високої щільності має ясен, слива, самшит і акація.

Також дуже важливо завчасно підготувати матеріал, аби не розтоплювати піч сирими дровами. За кілька днів варто занести дрова до будинку, аби підвищити температуру полін. Так вони витрачатимуть мінімум тепла на власний розігрів і більше — на опалення приміщення. Сухі та теплі дрова будуть горіти економно.

Раніше "Телеграф" розповідав, як позбутися неприємного запаху з каміна. Допоможе найпопулярніший зимовий фрукт.