Як позбутися неприємного запаху з каміна: простий трюк із цитрусовими

Читать на русском
Автор
4469
Одного чищення недостатньо
Одного чищення недостатньо. Фото Pexels

Нескладний спосіб привести камін до ладу

Користуватися каміном узимку дуже зручно. Він дає тепло та створює атмосферу затишку в будинку. Затьмарити приємне враження може неприємний запах, що виходить з каміна.

Видалення сажі та очищення захисного екрану – лише частина робіт з догляду за каміном. Необхідно також видалити запах гару. Зробити це не так уже й складно.

Чому смердить з каміна

Найчастіше неприємний запах від каміна виникає через креозот, який залишається на стінках димаря. Креозот — це масляниста рідина, яка утворюється внаслідок згоряння палива. Він завжди присутній у трубі у невеликих кількостях. Але коли цієї речовини стає надто багато, з’являється неприємний запах.

Щоб проблем із надмірною кількістю креазоту не виникало, рекомендується не спалювати в каміні вологу та зелену деревину, а також стежити за тим, щоб у камері згоряння не виникала вогкість і конденсат. Також потрібно щорічно чистити димар.

Ще одна причина неприємного запаху в каміні — потрапляння птаха чи гризуна в димар. Щоб запобігти проблемі, необхідно використовувати сітки, які не дадуть живим істотам потрапляти в димар. Якщо ж гризун уже потрапив у димар, його слід дістати з шахти через ревізійний отвір у димарі.

Як позбутися неприємного запаху в каміні

Якщо почистити камін немає можливості, скористуйтесь тимчасовими засобами від неприємного запаху.

Встановіть поряд з каміном невелику ємність, в якій налитиме білий оцет. Він поглинатиме запаху гару.

Або ж можна використовувати шкірку цитрусових. Корки лимонів, апельсинів та грейпфрутів потрібно попередньо підсушити, а потім застосовувати як засіб для розпалювання. Очищення горітимуть й виділятимуть ефірні олії, які ароматизують приміщення та позбавлять неприємного запаху в каміні.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно зберігати дрова для обігріву. У цій справі важливим є не тільки місце, але й спосіб складання деревини.