Як правильно заповнити кухонні шафи: вдалий лайфхак для дому

Читать на русском
Автор
20132
Функціональне зберігання на кухні — це легкий побут та гарний настрій
Функціональне зберігання на кухні — це легкий побут та гарний настрій. Фото Freepik

Розповідаємо, що покласти в ящики на кухні, а що поставити на верхні полиці

Кухня – серце будинку. Тут часто не тільки готують смачний салат, але й приємно проводять час у компанії рідних чи друзів. Значно покращити ваше життя та повсякденний досвід допоможе створення затишної та функціональної кухні. Розберемося, як правильно заповнити кухонні шафи.

Як правильно розставити речі на кухні?

Досвідчені господині роблять так:

  • Переконайтеся, що всі предмети доступні. Розмістіть кухонне приладдя та посуд там, де вам зручно їх брати та діставати під час приготування їжі. Наприклад, у верхніх ящиках тумб та на нижніх полицях шафок.
  • Використовуйте навісні кухонні шафки та підлогові тумби з висувними ящиками для зручного зберігання продуктів та кухонного приладдя. Розділіть шафи на зони різних категорій, щоб легко знаходити потрібні предмети.
  • Як правильно розставити посуд на кухні – у верхніх ящиках тумби та на нижніх полицях шафок зберігайте те, що використовується щодня. Ложки, виделки, ножі, різне кухонне приладдя тримають у верхніх ящиках тумби. На нижніх полицях шафок — крупи, спеції, цукор, сіль, чай та каву. Чашки та тарілки теж повинні "жити" на нижніх полицях шафок, а каструлі — на верхніх полицях тумби.
  • Максимально ефективно використовуйте стіни. Встановіть полиці або вішалки для кухонного приладдя та посуду, щоб звільнити робочі поверхні та зробити простір більш функціональним. Що зберігати на верхніх полицях кухні? Те, що вам не потрібно часто. Наприклад, приладдя, яке використовується тільки в сезон консервації. Або посуд, який дістається лише тоді, коли приходять гості на велике гуляння.
  • Багатофункціональні кухонні прилади — мультиварка або компактний кухонний комбайн допоможуть вам заощадити місце і час.

Додайте затишні елементи декору, такі як подушки на кухонний "куточок" або скатертина з серветками, щоб створити на кухні затишну атмосферу. Виберіть свої улюблені кольори – яскраві чи ніжні, щоб додати радості та приємних вражень.

Дотримуючись цих простих порад щодо того, як організувати зберігання в шафах на кухні, ви можете зробити її більш функціональною та затишною. Насолоджуйтесь приготуванням їжі та спілкуванням з близькими у вашій новій затишній кухні!

Раніше "Телеграф" розповідав, як впоратися з брудом та жиром на кухні. Цей домашній засіб значно полегшить вам життя.