Пара картоплин та трохи борошна: цю закуску ви приготуєте за пару хвилин до приходу гостей
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 22874
Ваші гості ніколи не будуть голодними
Різноманітні та прості у приготуванні закуски – це саме те, що потрібно у разі несподіваних гостей. Якщо ж гості вже на порозі, а у вас вдома лише трохи картоплі та борошна – приготуйте картопляний коржик.
Тим більше для такої страви за рецептом Shuba вам навіть не доведеться вмикати духовку. До того ж з інгредієнтами можна експериментувати: наприклад, бекон можна замінити на ковбасу або домашню шинку, а твердий сир можна брати будь-який. Яскравості смаку страві додасть зелень та спеції.
Як приготувати картопляний коржик
Інгредієнти:
- молоко 2,5% — 90 г;
- сіль - до свого смаку;
- борошно пшеничне — 150 г;
- масло вершкове 82% — 15 г.
Для начинки:
- картопля — 200 г;
- бекон — 20 г;
- цибуля — 6 г;
- майонез 67% — 15 г;
- сир моцарела — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Для приготування тіста у мисці змішуємо молоко, сіль, борошно. Все ретельно перемішуємо лопаткою.
- В отриману масу додаємо розтоплене вершкове масло. Тісто вимішуємо руками, загортаємо в плівку та відправляємо на півгодини в холодильник.
- Картоплю чистимо, варимо до готовності та розминаємо вилкою. У пюре додаємо подрібнений бекон, нарізану цибулю та майонез. Все ретельно перемішуємо.
- Тісто розгортаємо в тонкий пласт, у центр викладаємо натерту моцарелу та начинку, загортаємо в тісто і розкочуємо.
- Розігріваємо сковороду з олією, викладаємо коржик і смажимо під кришкою до золотистої скоринки з обох боків.
Готуємо безалкогольний глінтвейн і подаємо разом з коржом. Гостям точно сподобається.