Пара картоплин та трохи борошна: цю закуску ви приготуєте за пару хвилин до приходу гостей

Читать на русском
Автор
22879
Проста та швидка у приготуванні закуска
Проста та швидка у приготуванні закуска. Фото shuba.life

Ваші гості ніколи не будуть голодними

Різноманітні та прості у приготуванні закуски – це саме те, що потрібно у разі несподіваних гостей. Якщо ж гості вже на порозі, а у вас вдома лише трохи картоплі та борошна – приготуйте картопляний коржик.

Тим більше для такої страви за рецептом Shuba вам навіть не доведеться вмикати духовку. До того ж з інгредієнтами можна експериментувати: наприклад, бекон можна замінити на ковбасу або домашню шинку, а твердий сир можна брати будь-який. Яскравості смаку страві додасть зелень та спеції.

Як приготувати картопляний коржик

Інгредієнти:

  • молоко 2,5% — 90 г;
  • сіль - до свого смаку;
  • борошно пшеничне — 150 г;
  • масло вершкове 82% — 15 г.

Для начинки:

  • картопля — 200 г;
  • бекон — 20 г;
  • цибуля — 6 г;
  • майонез 67% — 15 г;
  • сир моцарела — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Для приготування тіста у мисці змішуємо молоко, сіль, борошно. Все ретельно перемішуємо лопаткою.
  2. В отриману масу додаємо розтоплене вершкове масло. Тісто вимішуємо руками, загортаємо в плівку та відправляємо на півгодини в холодильник.
  3. Картоплю чистимо, варимо до готовності та розминаємо вилкою. У пюре додаємо подрібнений бекон, нарізану цибулю та майонез. Все ретельно перемішуємо.
  4. Тісто розгортаємо в тонкий пласт, у центр викладаємо натерту моцарелу та начинку, загортаємо в тісто і розкочуємо.
  5. Розігріваємо сковороду з олією, викладаємо коржик і смажимо під кришкою до золотистої скоринки з обох боків.

Готуємо безалкогольний глінтвейн і подаємо разом з коржом. Гостям точно сподобається.