І гарнір, і основна страва: просто приготуйте ці соковиті гречаники на вечерю
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 552
Гречаники урізноманітнять буденний обід чи вечерю
Якщо стояти біля плити бажання немає, можна приготувати на вечерю пасту з фаршем. Відмінним варіантом також стане страва з фаршу та гречки – найсмачніші соковиті гречаники.
Їх можна приготувати заздалегідь і заморозити, або сформувати котлетки відразу. А рецептом смакоти з нами поділилися на Facebook-сторінці "Книга Рецептів. Смачно і просто".
Як приготувати гречаники
Інгредієнти:
- м’ясо – 500 г;
- гречана крупа – 150 г;
- яйця – 2 шт.;
- цибулина – 2 шт.;
- томатний соус – 200 г;
- сіль, перець — за смаком;
- борошно для панірування;
- олія для смаження
Спосіб приготування:
- Гречану крупу, перебрати, промити, відварити, остудити.
- М’ясо та одну цибулину пропустити через м’ясорубку.
- Додати у фарш яйця, сіль та перець за смаком, ретельно вимісити.
- З’єднати м’ясний фарш із гречкою, знову добре перемішати.
- З фаршу сформувати котлети, запанувати їх у борошні та обсмажити отримані гречаники на олії з двох сторін до золотистої скоринки.
- Другу цибулину нарізати півкільцями й обсмажити на олії до золотистого кольору.
- Влити до цибулини томатний соус та прогріти.
- У сковороду з соусом викласти гречаники, накрити кришкою та довести до готовності на невеликому вогні протягом 20-25 хвилин.
А якщо ви любите готувати прості, але смачні страви, рекомендуємо звернути увагу на рецепт лінивих тюфтель у панірувальних сухарях. Це найлегший варіант обіду чи вечері для сім’ї.