І гарнір, і основна страва: просто приготуйте ці соковиті гречаники на вечерю

Читать на русском
Автор
552
Ситна та поживна страва з найпростіших продуктів
Ситна та поживна страва з найпростіших продуктів. Фото smachnonews.24tv.ua

Гречаники урізноманітнять буденний обід чи вечерю

Якщо стояти біля плити бажання немає, можна приготувати на вечерю пасту з фаршем. Відмінним варіантом також стане страва з фаршу та гречки – найсмачніші соковиті гречаники.

Їх можна приготувати заздалегідь і заморозити, або сформувати котлетки відразу. А рецептом смакоти з нами поділилися на Facebook-сторінці "Книга Рецептів. Смачно і просто".

Як приготувати гречаники

Інгредієнти:

  • м’ясо – 500 г;
  • гречана крупа – 150 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • цибулина – 2 шт.;
  • томатний соус – 200 г;
  • сіль, перець — за смаком;
  • борошно для панірування;
  • олія для смаження

Спосіб приготування:

  1. Гречану крупу, перебрати, промити, відварити, остудити.
  2. М’ясо та одну цибулину пропустити через м’ясорубку.
  3. Додати у фарш яйця, сіль та перець за смаком, ретельно вимісити.
  4. З’єднати м’ясний фарш із гречкою, знову добре перемішати.
  5. З фаршу сформувати котлети, запанувати їх у борошні та обсмажити отримані гречаники на олії з двох сторін до золотистої скоринки.
  6. Другу цибулину нарізати півкільцями й обсмажити на олії до золотистого кольору.
  7. Влити до цибулини томатний соус та прогріти.
  8. У сковороду з соусом викласти гречаники, накрити кришкою та довести до готовності на невеликому вогні протягом 20-25 хвилин.

А якщо ви любите готувати прості, але смачні страви, рекомендуємо звернути увагу на рецепт лінивих тюфтель у панірувальних сухарях. Це найлегший варіант обіду чи вечері для сім’ї.