Просто поставте на стіл "Соняшник" — і до інших страв гості навіть не притронуться

Читать на русском
Автор
2145
Салат і наситить, і підніме настрій
Салат і наситить, і підніме настрій. Фото 1000.menu

Для вечері у сімейному колі або на святковий стіл

Якщо ви не уявляєте життя без різноманітних салатів, то ми поділимося з вами ще одним рецептом. Варто лише подати таку страву на стіл, як вона здивує та підніме настрій усім близьким та гостям.

Таємниця салату у його казковому вигляді, адже ми подамо його у вигляді соняшника. Рецептів страви неймовірна кількість – її готують із різним м’ясом, крабовими паличками, томатами, сиром, грибами. Сьогодні ми з Shuba універсальним рецептом – з куркою, кукурудзою та грибами.

Як приготувати салат "Соняшник"

Інгредієнти:

  • куряче філе – 400 г;
  • печериці – 350 г;
  • цибуля жовта ріпчаста — 1 шт.;
  • яйця курячі – 4 шт.;
  • твердий сир – 150 г;
  • оливки чорні без кісточки – 150 г;
  • майонез 67%, чипси – на свій смак.

Додатково:

  • сіль, олія – на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе відварюємо у підсоленій воді до готовності – це триватиме приблизно 20-25 хвилин. Даємо охолонути, дрібно нарізаємо, перемішуємо з|із| 2 ст. л. майонезу та викладаємо рівним шаром на плоску тарілку.
  2. Цибулю чистимо і 2-3 хвилини обсмажуємо на розігрітій сковороді з олією. Додаємо гриби, смажимо ще 7-8 хвилин, викладаємо наступним шаром на м’ясо та змащуємо майонезом.
  3. Відварюємо круто яйця, даємо охолонути, чистимо і відокремлюємо білки від жовтків. Білки натираємо на грибний шар, наносимо майонезну сіточку.
  4. Наступним шаром викладаємо натертий сир, який також змащуємо майонезом. Зверху натираємо яєчні жовтки та відправляємо салат на 5 годин у холодильник для просочення.
  5. Перед подачею верх салату прикрашаємо майонезною сіточкою, отримані квадратики викладаємо розрізані вздовж оливки, по колу розподіляємо чипси на кшталт пелюсток соняшника.

Подаємо салат із незвичайними голубцями. Смачного!