Декілька мандарин і одна морквина: близькі не здогадаються, що ви готуєте салат

Читать на русском
Автор
28762
Салат вийде неймовірно апетитним та корисним
Салат вийде неймовірно апетитним та корисним. Фото food.znaj.ua

З цією стравою близькі полюблять салати ще більше

Якщо ж ваших дітей неможливо змусити з’їсти хоча б ложечку овочевого салату, то цей рецепт для вас. Сьогодні ми приготуємо незвичайну страву, де головні продукти – це мандарини та морква.

Якщо ви ніколи не куштували такий салат, то саме час скористатися рецептом Знай.UA. Соковитий та вітамінний салат навіть вибагливі діти з’їдять за секунди. Перевіримо?

Як приготувати салат з мандаринів та моркви

Інгредієнти:

  • мандарини — 350 г;
  • яблуко — 190 г;
  • морква — 160 г;
  • горіхи волоські — 50 г;
  • сік лимона – 15 мл;
  • олія рослинна — 20 мл;
  • кунжут білий — 5 г;
  • сіль, перець чи суміш перців — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Миємо, сушимо яблуко, видаляємо насіння і за бажанням зрізаємо шкірку. Нарізаємо м’якуш тонкою соломкою і відправляємо в глибокий салатник.
  2. Моркву чистимо, натираємо на тертці для моркви корейською і відправляємо до яблука.
  3. Мандарини чистимо, поділяємо на часточки та видаляємо білі плівочки. Очищені часточки мандаринів розрізаємо на дві частини та відправляємо в салатник.
  4. Волоські горіхи подрібнюємо, додаємо до інших підготовлених інгредієнтів.
  5. Для приготування заправки змішуємо рослинну олію, сік лимона, сіль і суміш перців. Заправляємо салат, ретельно перемішуємо, посипаємо насінням кунжуту та подаємо до столу.

Тільки не викидайте шкірку від мандаринів ! Їх можна використовувати у кулінарії.