Щоб не хрустіло на зубах: як правильно мити салат та іншу зелень

Читать на русском
Автор
З цим способом зелень буде найчистішою Новина оновлена 25 січня 2024, 08:20
З цим способом зелень буде найчистішою. Фото Freepik

Поради щодо миття салату

Ми розповідали, чим можна замінити молоко в омлеті, щоб страва залишилась смачною. Тепер ділимось порадами, які допоможуть якісно та без зайвих зусиль промити зелень, у тому числі салат, у якому зазвичай найбільше бруду.

Салат – це смачна і корисна зелень, яка часто використовується. Але його важливо якісно промити, щоб на зубах не хрустів пісок, а також щоб не занести в організм паразитів, які можуть жити у листовій зелені. Про правильне миття салату розповіли на ProstoWay.

Проблема з миттям салату

Салат росте на землі, тому в його листі часто зустрічається пісок, а також паразити. До прикладу, через немитий салат можна заразитися нематодою. Щоб правильно мити салат і позбутися піску та паразитів, потрібно виконати такі дії:

  • Розріжте качан салату на частини.
  • Залийте салат холодною водою і залиште на 15 хвилин.
  • Промийте салат під проточною водою.
  • Повторіть процедуру.

Салат, як і будь-яка зелень – це джерело вітамінів і мінералів, які необхідні для здоров’я людини. Однак, якщо не мити салат, можна отримати не лише пісок на зубах, а й більш неприємні наслідки.

Щоб уникнути цього , завжди ретельно мийте салат перед вживанням. Також ми розповідали, як обрати свіжу рибу в магазині.