Відкриєте холодильник – і знайдете всі інгредієнти: фантастичний салат із того, що є під рукою

Читать на русском
Автор
44069
Салат виходить дуже незвичайним
Салат виходить дуже незвичайним. Фото fayni-recepty.com.ua

На святковий стіл подасте — гостей за вуха не відтягнете

Ми звикли готувати різноманітні салати з відвареного або запеченого буряка. А що, якщо приготувати страву із сирого овочу?

Такий незвичайний варіант салату пропонує "УНІАН". Варто додати до сирих буряків пекінську капусту — і такою стравою ви напевно здивуєте і близьких, і гостей. Його точно зметуть одним із перших навіть на святковому столі.

Як приготувати салат з сирого буряка та пекінської капусти

Інгредієнти:

  • пекінська капуста — 500 г;
  • сирий буряк — 300 г;
  • зелена цибуля — 20 г;
  • сіль, перець — до свого смаку;
  • оливкова олія — 20 мл;
  • волоські горіхи — 150 г;
  • твердий сир — 200 г;
  • гірчиця — 2 ст. л.;
  • мед — 1 ст. л.;
  • яблучний оцет — 2 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Миємо та дрібно нарізаємо пекінську капусту, відправляємо її в салатник.
  2. Свіжі буряки миємо, чистимо і натираємо на дрібній або середній тертці та відправляємо до капусти.
  3. Подрібнюємо волоські горіхи, підсмажуємо їх і разом із тертим твердим сиром додаємо до буряків та капусти. Туди ж відправляємо дрібно нарізану зелену цибулю.
  4. Для приготування заправки змішуємо гірчицю, мед, оливкову олію та яблучний оцет і додаємо в салат. Ретельно все перемішуємо та подаємо до столу.

А завтра спробуйте м’ясний салат зі смаженим буряком. Ви прийдете від нього в захват!