Буряк, яйце і трохи часнику: близькі не здогадаються, що ви готуєте

Читать на русском
Автор
19856
Овочеві котлети виходять неймовірно ніжними
Овочеві котлети виходять неймовірно ніжними. Фото apostrophe.ua

Такі котлетки ви ще не пробували

Від запашних, соковитих котлет навряд чи хтось відмовиться. Тільки що робити, якщо котлеток хочеться, але м’яса вдома не виявилося?

У разі нестандартної ситуації можна приготувати биточки… з буряків. Такі котлетки вийдуть соковитими всередині та з хрумкою рум’яною скоринкою зовні. Незвичайний, але простий спосіб приготування котлет за рецептом "Апострофа" підкорить серце кожного.

Як приготувати бурякові котлети

Інгредієнти:

  • варений буряк — 300 г;
  • цибуля — 1 шт.;
  • часник — 2 зубчики;
  • яйце — 1 шт.;
  • манка — 4 ст. л.;
  • кріп, спеції — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Варений буряк чистимо, подрібнюємо на тертці. Цибулю чистимо, дрібно нарізаємо і змішуємо з буряком.
  2. Часник чистимо, дрібно нарізаємо, трохи обсмажуємо на сковороді з рослинною олією до характерного аромату.
  3. В отриманий фарш відправляємо подрібнену зелень, яйце, манку та спеції, все ретельно перемішуємо і даємо фаршу "відпочити" протягом 15-20 хвилин.
  4. Через вказаний час з фаршу формуємо котлети та відправляємо їх на розігріту сковороду з рослинною олією. Биточки обсмажуємо до готовності по 4 хвилини з кожного боку.

Подаємо овочеві котлети з улюбленим гарніром та насолоджуємось. Смачного.