Рецепт-п’ятихвилинка: цей хачапурі приготується, поки закипає чайник

Читать на русском
Автор
49958
Ледачий рецепт улюбленої страви Новина оновлена 24 січня 2024, 17:57
Ледачий рецепт улюбленої страви. Фото food.znaj.ua

Раз-два — і хачапурі на столі

Хачапурі – смачна та ароматна випічка з Грузії, яка прижилася і в Україні. Вони бувають різних форм та видів. У Грузії хачапурі подаються на стіл майже щодня.

Якщо вважаєте, що приготувати цю страву складно — ви просто не куштували рецепт Shuba. Список інгредієнтів та час приготування хачапурі дуже малі, а смак вийде просто неймовірним. Вам навіть не доведеться включати духовку — страва приготується на сковороді під кришкою лише за 5 хвилин! Ніжне тісто і найсмачніша начинка не залишать байдужими нікого.

Як приготувати хачапурі за лінивим рецептом

Інгредієнти:

  • молоко 2,5% — 200 г;
  • яйце куряче, велике — 1 шт.;
  • сіль — до свого смаку;
  • сир сулугуні — 180 г;
  • масло вершкове 73% — 30 г;
  • борошно — 150 г.

Спосіб приготування:

  1. У мисці змішуємо молоко та яйце, перемішуємо до однорідного стану.
  2. В отриману масу додаємо борошно та сіль, все перемішуємо.
  3. Сир сулугуні натираємо на великій тертці, додаємо в тісто і знову ретельно перемішуємо до однорідності.
  4. Розігріваємо сковороду з маслом, викладаємо в неї тісто і смажимо хачапурі до золотистої скоринки.

Подаємо хачапурі з грузинським супом-харчо. Вийде неймовірно смачна вечеря.