Єдиний спосіб приготувати соковите м’ясо: якою стороною фольги треба насправді накривати страву

Читать на русском
Автор
7746
Від цього нюансу залежить, як приготується м’ясо
Від цього нюансу залежить, як приготується м’ясо. Фото ТСН

Мало хто знає про цю деталь приготування

Ми розповідали, що зробити з силіконовою формою для випічки після того, як спекти у ній. Тепер ділимось порадами щодо використання фольги під час запікання м’яса.

Всі знають, що фольга має різні текстури на різних сторонах. Але мало хто знає, яка між ними різниця. Детально про це розповіли на порталі "Главред".

Відмінність у сторонах фольги виникає внаслідок технологічного процесу виготовлення — алюміній під час виробництва розкочують у тонкі аркуші фольги з використанням металевих валків. Так одна сторона полірується, а інша — залишається матовою.

Якою стороною фольги накривати м'ясо в духовці

Загалом під час випікання продуктів у фользі блискуча сторона фольги повинна бути всередині, а матова — зовні. Блискуча сторона "відштовхує" тепло, а матова — притягує. Так м’ясо буде запікатися рівномірно і збереже соковитість.

М’ясо в фользі можна запікають при температурі 180-200 градусів. Час приготування залежить від розміру і виду м’яса, а також від особливостей вашої духовки. Фольгу знімають за 10-15 хвилин до кінця приготування — для рум’яної скоринки.

Обгортати м'ясо треба максимально щільно, аби не було щілин та дірочок. Також ми розповідали, як тертка допоможе почистити рибу.