Такі зрази люблять поляки: ви забудете навіть про котлети

Читать на русском
Автор
3524
Ідеальні зрази за польським рецептом
Ідеальні зрази за польським рецептом. Фото shuba.life

Якщо спробуєте — і не відірветесь

Деякі страви викликають у нас приголомшливе почуття домашнього затишку. І серед них наші українські зрази. Зазвичай ми готуємо їх із картоплі, ховаючи в середину найрізноманітніші начинки.

А хочете дізнатися, як готують зрази у Польщі? Вони з фаршу роблять коржик, кладуть туди начинку, надають овальної форми та смажать. Фантастичним рецептом ділиться Shuba. Щось нам підказує, що з такими зразами ви точно забудете про звичні котлети.

Як приготувати свинину з грибами

Інгредієнти на 4 порції:

  • свинина — 600 г;
  • цибуля — 1 шт.;
  • яйця курячі — 1 шт.;
  • борошно пшеничне — 50 г;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку;
  • панірувальні сухарі — 100 г;
  • олія соняшникова — 30 г.

Для начинки

  • печериці — 200 г;
  • цибуля — 1 шт.;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку;
  • масло вершкове 73% — 20 г;
  • сметана — 40 г.

Спосіб приготування:

  1. Для приготування начинки миємо та дрібно нарізаємо гриби. Подрібнюємо очищену цибулю.
  2. Розігріваємо сковороду з рослинною олією, обсмажуємо гриби, цибулю з перцем та сметаною до випаровування рідини. Даємо охолонути.
  3. М’ясо миємо, нарізаємо шматками та пропускаємо через м’ясорубку разом із нарізаною цибулею. Додаємо в масу яйце, борошно, сіль та перець. Все ретельно перемішуємо та формуємо з фаршу коржика.
  4. На середину кожного коржика викладаємо грибну начинку, з’єднуємо краї, надаємо їм форму зраз. Пануємо їх у сухарях, викладаємо на змащений лист і випікаємо в духовці 30-40 хвилин при температурі 200°C.

Подаємо зрази з картопляним пюре або відвареними макаронами. Вийде нереально смачна вечеря.