Такі зрази люблять поляки: ви забудете навіть про котлети
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 3524
Якщо спробуєте — і не відірветесь
Деякі страви викликають у нас приголомшливе почуття домашнього затишку. І серед них наші українські зрази. Зазвичай ми готуємо їх із картоплі, ховаючи в середину найрізноманітніші начинки.
А хочете дізнатися, як готують зрази у Польщі? Вони з фаршу роблять коржик, кладуть туди начинку, надають овальної форми та смажать. Фантастичним рецептом ділиться Shuba. Щось нам підказує, що з такими зразами ви точно забудете про звичні котлети.
Як приготувати свинину з грибами
Інгредієнти на 4 порції:
- свинина — 600 г;
- цибуля — 1 шт.;
- яйця курячі — 1 шт.;
- борошно пшеничне — 50 г;
- сіль, перець чорний мелений — до свого смаку;
- панірувальні сухарі — 100 г;
- олія соняшникова — 30 г.
Для начинки
- печериці — 200 г;
- цибуля — 1 шт.;
- сіль, перець чорний мелений — до свого смаку;
- масло вершкове 73% — 20 г;
- сметана — 40 г.
Спосіб приготування:
- Для приготування начинки миємо та дрібно нарізаємо гриби. Подрібнюємо очищену цибулю.
- Розігріваємо сковороду з рослинною олією, обсмажуємо гриби, цибулю з перцем та сметаною до випаровування рідини. Даємо охолонути.
- М’ясо миємо, нарізаємо шматками та пропускаємо через м’ясорубку разом із нарізаною цибулею. Додаємо в масу яйце, борошно, сіль та перець. Все ретельно перемішуємо та формуємо з фаршу коржика.
- На середину кожного коржика викладаємо грибну начинку, з’єднуємо краї, надаємо їм форму зраз. Пануємо їх у сухарях, викладаємо на змащений лист і випікаємо в духовці 30-40 хвилин при температурі 200°C.
Подаємо зрази з картопляним пюре або відвареними макаронами. Вийде нереально смачна вечеря.