Пісочне тісто та кремова начинка: улюблений польський пиріг готується просто

Читать на русском
Автор
95324
Вам також сподобається ця нереально смачна випічка
Вам також сподобається ця нереально смачна випічка. Фото shuba.life

Пиріг буде доречним і на святковому столі, і на сімейному чаюванні

Осінь — пора яблук і смачної домашньої шарлотки. Навіть найзатятішим шанувальникам цього фрукта іноді хочеться різноманітності. Якщо виникло бажання поекспериментувати, то цей рецепт для вас.

Сьогодні разом із Shuba ми приготуємо традиційний польський яблучний пиріг. Він складається з розсипчастого пісочного тіста та кремової начинки: шару яблук та шару безе, виглядає дуже привабливо та підходить навіть для маленьких свят.

Як приготувати яблучний пиріг

Інгредієнти на 6 порцій

Для тесту:

  • масло вершкове — 200 г;
  • яйця курячі — 4 шт.;
  • борошно — 160 г;
  • цукор ванільний — 10 г;
  • розпушувач — 2 ч. л.;
  • цукрова пудра — 20 г

Для начинки

  • яблука — 1 кг;
  • цукор — 100 г;
  • лимон, сік — 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. Яєчні білки від’єднайте від жовтків і покладіть у холодильник.
  2. В окремій мисці жовтки та м’яке вершкове масло розімніть в однорідну масу. Туди ж додайте борошно, ванільний цукор, розпушувач і замісіть м’яке тісто.
  3. Отримане тісто розділіть на дві частини – більшу та меншу. Найменшу частину загорніть у плівку і відправте в морозилку.
  4. Для приготування начинки промийте і почистьте яблука, натріть м'якуш на велику тертку. Викладіть їх у сковороду, додайте цукор, сік лимона, загасіть на маленькому вогні протягом 15 хвилин і дайте охолонути.
  5. Білки збийте разом із цукром міксером до стійкої піни. Більшу частину тіста розподіліть по дну та стінкам форми для запікання. Зверху викладіть яблучну начинку, натріть половину замороженого тіста на великій тертці, далі рівномірно розкладіть білкову масу і натріть решту замороженого тіста.
  6. Надішліть пиріг у розігріту до 180°C духовку на 40-45 хвилин.

Готовий пиріг посипте цукровою пудрою. Подавайте з улюбленим чаєм чи кавою за рецептом "Телеграфа".