Загорніть м’ясо у лаваш: проста поживна страва зі жмені фаршу
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 4787
Найпростіша вечеря зі звичайнісіньких продуктів
Ми розповідали, як дуже смачно тушкувати капусту. Тепер ділимось рецептом ще однієї дуже цікавої основної страви.
Рулетики з лаваша з фаршем виходять неймовірно смачними — річ у тім, що під час приготування вони просочуються ароматом пасерованих овочів. Рецептом м'ясних рулетів в духовці поділились на порталі "Господинька".
Інгредієнти:
- М'ясний фарш — 500 г
- Морква — 1 шт
- Цибуля ріпчаста — 1 шт
- Солодкий перець — 1 шт
- Помідори — 2 шт
- Часник — 2 зубчики
- Лаваш тонкий — 3 шт
- Рослинна олія — 50 мл
- Сіль — 1 ч.л
- Чорний мелений перець — 0.25 ч.л
- Коріандр — 0.25 ч.л
Спосіб приготування:
- Додаємо у фарш пропущений через прес часник, дрібно порубану свіжу зелень, сіль та спеції до смаку. Ретельно перемішуємо інгредієнти до однорідної консистенції.
- Цибулю очищаємо від лушпиння, нарізаємо дрібним кубиком. Солодкий перець миємо, видаляємо насіннєву коробочку, нарізаємо дрібним кубиком.
- Моркву миємо, очищаємо від шкірки, натираємо на великій терці. Викладаємо овочі на сковорідку з розігрітою олією. Обсмажуємо на середньому вогні до м'якості.
- Помідори миємо, нарізаємо дрібним кубиком. Додаємо до пасерованих овочів.
- Перемішуємо, тушкуємо на повільному вогні ще 5-7 хвилин. В кінці додаємо сіль та спеції.
- Викладаємо фарш на лаваш. Розрівнюємо його тонким шаром та загортаємо у щільний рулет.
- У жароміцну форму для запікання викладаємо 1/3 пасерованих овочів. Зверху в один шар викладаємо рулетики з лаваша з фаршем. Поверх них рівномірно розподіляємо 2/3 пасерованих овочів.
- Чергуючи шари, таким чином викладаємо усі інгредієнти. Накриваємо кришкою чи харчовою фольгою. Відправляємо страву в розігріту до 200 градусів духовку на 35-40 хвилин.
Подаємо м'ясні рулетики з лаваша з улюбленим гарніром. Дуже смачно буде приготувати ніжне картопляне пюре.