Загорніть м’ясо у лаваш: проста поживна страва зі жмені фаршу

Читать на русском
Автор
4787
Обов’язково приготуйте такі рулетики
Обов’язково приготуйте такі рулетики. Фото Господинька

Найпростіша вечеря зі звичайнісіньких продуктів

Ми розповідали, як дуже смачно тушкувати капусту. Тепер ділимось рецептом ще однієї дуже цікавої основної страви.

Рулетики з лаваша з фаршем виходять неймовірно смачними — річ у тім, що під час приготування вони просочуються ароматом пасерованих овочів. Рецептом м'ясних рулетів в духовці поділились на порталі "Господинька".

Інгредієнти:

  • М'ясний фарш — 500 г
  • Морква — 1 шт
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт
  • Солодкий перець — 1 шт
  • Помідори — 2 шт
  • Часник — 2 зубчики
  • Лаваш тонкий — 3 шт
  • Рослинна олія — 50 мл
  • Сіль — 1 ч.л
  • Чорний мелений перець — 0.25 ч.л
  • Коріандр — 0.25 ч.л

Спосіб приготування:

  1. Додаємо у фарш пропущений через прес часник, дрібно порубану свіжу зелень, сіль та спеції до смаку. Ретельно перемішуємо інгредієнти до однорідної консистенції.
  2. Цибулю очищаємо від лушпиння, нарізаємо дрібним кубиком. Солодкий перець миємо, видаляємо насіннєву коробочку, нарізаємо дрібним кубиком.
  3. Моркву миємо, очищаємо від шкірки, натираємо на великій терці. Викладаємо овочі на сковорідку з розігрітою олією. Обсмажуємо на середньому вогні до м'якості.
  4. Помідори миємо, нарізаємо дрібним кубиком. Додаємо до пасерованих овочів.
  5. Перемішуємо, тушкуємо на повільному вогні ще 5-7 хвилин. В кінці додаємо сіль та спеції.
  6. Викладаємо фарш на лаваш. Розрівнюємо його тонким шаром та загортаємо у щільний рулет.
  7. У жароміцну форму для запікання викладаємо 1/3 пасерованих овочів. Зверху в один шар викладаємо рулетики з лаваша з фаршем. Поверх них рівномірно розподіляємо 2/3 пасерованих овочів.
  8. Чергуючи шари, таким чином викладаємо усі інгредієнти. Накриваємо кришкою чи харчовою фольгою. Відправляємо страву в розігріту до 200 градусів духовку на 35-40 хвилин.

Подаємо м'ясні рулетики з лаваша з улюбленим гарніром. Дуже смачно буде приготувати ніжне картопляне пюре.